Τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στον κινηματογράφο


Τα Χριστούγεννα, δεν είναι μόνο για τα παιδιά και τους μεγάλους, η πιο υπέροχη γιορτή, που όλοι την απολαμβάνουν, αλλά είναι και αγαπημένο θέμα του αμερικάνικου κινηματογράφου.

Πλήθος ταινιών έχουν γυριστεί με θεματολογία που περιστρέφεται γύρω από την μεγάλη γιορτή, και αποτελούν απαραίτητο θέαμα, που μας κρατάει συντροφιά, καθ’ όλη την εορταστική περίοδο, κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Σε αυτές τις ταινίες, ξεχωρίζουν αναμφίβολα, εκείνες που επικεντρώνονται στα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες των κατόχων τους. Και μεταξύ αυτών, υπάρχουν κάποιες που δεκαετίες τώρα προβάλλονται, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, που τις θέλει και τις αποζητά.

Κλασσική ταινία στηνοποία τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι τα “Χριστούγεννα του τρελού θηριοτροφείου” (National Lampoon's - Christmas Vacation).

Γυρισμένη το 1989, περιγράφει την οικογένεια Γκρίζγουολντ που ονειρεύεται τα τέλεια Χριστούγεννα. Ο πατέρας της οικογένειας ποντάρει στα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, με τα οποία θέλει να «ντύσει» όλο το σπίτι του, δημιουργώντας σκηνές απείρου κάλλους.

Τα πρώτα μηνύματα με τα λαμπάκια είναι μάλλον αρνητικά, αλλά κι όταν καταφθάνουν οι συγγενείς της οικογένειας, για να γιορτάσουν όλοι μαζί, η κατάσταση χειροτερεύει και τα ευτράπελα περισσεύουν.

Τελικά, όταν καταφέρουν να ανάψουν τα λαμπάκια, μετά από πολλές περιπέτειες, ο πατέρας Γκρίζγουολντ δικαιώνεται για τον κόπο του και προκαλεί τον ενθουσιασμό της οικογένειας του.

Η δεύτερη ταινία, με επίκεντρο τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, είναι τα “Χριστούγεννα στην πρίζα” (Deck the Halls).

Ταινία του 2006, προβάλλει τον αδυσώπητο ανταγωνισμό δύο γειτόνων, που προσπαθούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον, στον εορταστικό στολισμό των Χριστουγέννων.

Καταφέρνει τελικά ο ένας εξ’ αυτών , να πάρει την πρωτιά, τοποθετώντας την μεγαλύτερη συλλογή σε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στον κόσμο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο, το λαμπρά φωτισμένο σπίτι του, να φαίνεται και από το διάστημα, επιδιώκοντας έτσι να κερδίσει τον τίτλο του «Βασιλιά των Χριστουγέννων», μετατρέποντας όμως τη ζωή των υπολοίπων σε καθημερινή ταλαιπωρία.

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια δεν είναι μόνο για να φωτίζουν το έλατο, την φάτνη, το σπίτι μέσα και έξω, τις πόλεις μας. Με το τεχνητό τους φως, γλυκαίνουν και φωτίζουν τις ζωές μας, έστω και λίγες ημέρες, αλλάζουν τελείως την ψυχολογία μας, μας φέρνουν κοντά με την οικογένεια και τους φίλους μας, λαμπρύνουν τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα.

Γι’ αυτό τα αγαπάμε και γι’ αυτό κάθε χρόνο τα αποζητάμε με λαχτάρα και προσμονή. Και γι’ αυτό επιδιώκουμε να προμηθευτούμε τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα λαμπάκια, που θα φωταγωγήσουν το χώρο μας, προσφέροντας μας την γλυκιά θαλπωρή των Χριστουγέννων.

Γι’ αυτό και εμπιστευόμαστε την τεράστια ποικιλία σε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, που έχει στη διάθεση του για εμάς, το κατάστημα εποχικών ειδών Epilegin. Μεγάλο εύρος σε σχήματα, χρώματα και μεγέθη και με υψηλό service πριν, κατά και μετά τις αγορές μας.