Στον ΥΠΕΣ και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Πανάγος Κουφέλος


«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων»

Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον αρμόδιο  Υπουργό κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Μάκη Βορίδη, παρουσία του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων  κ. Χαράλαμπου Αθανασίου πραγματοποίησε  την Παρασκευή 06.11.2020 ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Πανάγος Κουφέλος.

Το κυρίαρχο θέμα  της συνάντησης ήταν ο σεισμός στην Σάμο και οι καταστροφικές επιπτώσεις του, με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο  να δηλώνει πως  σύντομα θα ανακοινωθούν μέτρα  στήριξης για την «πληγωμένη» Σάμο, αλλά και  για τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Συζητήθηκε εκτενώς  το χρόνιο αίτημα που αφορά την μελέτη του αναδασμού της Ατσικής Λήμνου για το οποίο θα υπάρξει σύντομα θετική εξέλιξη ,  ύστερα από σύμφωνη γνώμη και των δύο Υπουργών. Συζητήθηκαν επίσης  ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Στην συνάντηση , ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι υπεγράφησαν δυο σημαντικά   έργα υποδομής ύδρευσης και αποχέτευσης για Χίο και Ικαρία στα πλαίσια του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

 

Συγκεκριμένα:

Υπεγράφη ο  εκσυγχρονισμός ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και αναβάθμιση υφιστάμενης ΕΕΛ Χίου, για την επαναχρησιμοποίηση της εκροής  για άρδευση, προϋπολογισμού 5 εκατ. Ευρώ καθώς και  η   αντικατάσταση και αναβάθμιση του υφιστάμενου  δικτύου ύδρευσης του τμήματος οικισμού Καραβοστάμου Ικαρίας  προϋπολογισμού  821.110.00 €.

 

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Κουφέλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Ήταν μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση, στην οποία συζητήσαμε σημαντικά θέματα. Από τον σεισμό στην Σάμο και τα μέτρα στήριξης  των πολιτών,  μέχρι την μελέτη του αναδασμού της Ατσικής.  Με την παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα  Μουτζούρη  αλλά και  την συμπαράσταση του κ. Αθανασίου,   τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου, αποδίδουν  καρπούς με την Κυβέρνηση να δίνει λύσεις».

Ο

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου

ΠΑΝΑΓΟΣ  Μ.  ΚΟΥΦΕΛΟΣ