Χάνουν; την ειδική ενίσχυση πολλοί ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου- Η αδραμυτιανή και η κολοβή ελιά.. εκτός συστήματος


Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για το απίστευτο μπάχαλο με τις αιτήσεις των ελαιοπαραγωγών στη Λέσβο

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους Λέσβιους ελαιοπαραγωγούς που θέλησαν σήμερα να υποβάλουν την αίτησή τους για την ειδική ενίσχυση που πρέπει να λάβουν λόγω κορονοϊού.  Με το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας, διαπίστωσαν ότι μένουν εκτός ενίσχυσης επειδή οι ποικιλίες της ελιάς που ευδοκιμούν  στο νησί μας, αδραμυτιανή και κολοβή δεν έχουν ενταχθεί μέσα στο σύστημα!

Θα πρέπει η ασχετοσύνη τους να είναι πολύ μεγάλη αφού δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν ένα εξόφθαλμο λάθος και να καταλάβουν ότι ένα ελαιοκομικό νησί όπως η Λέσβος εμφάνιζε σχεδόν μηδενικές επιλέξιμες εκτάσεις προς ενίσχυση! 

Απ’ ότι φαίνεται το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη, είναι πιο εύκολο να καταργήσει το Σύνταγμα, να κάνει ολικό lockdown, να ερημώσει επιχειρήσεις, πόλεις και χωριά, παρά να μπορέσει να πληρώσει  σωστά, γρήγορα και αποτελεσματικά τους ελαιοπαραγωγούς μας. Τα σαΐνια  του ΥΠΑΑΤ ξέχασαν τη Λέσβο και τις ποικιλίες της με αποτέλεσμα  το σύστημα να μην δέχεται αιτήσεις πληρωμής από την Λέσβο.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στον καιρό της πανδημίας, που παρά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που πρέπει να τηρηθούν για την δημόσια υγεία, χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί  πρέπει να συνωστισθούν στα ΚΕΠ, στα λογιστικά γραφεία και στα ΚΥΔ, για να υποβάλουν τις αιτήσεις και τις ενστάσεις τους και μάλιστα στο σύντομο χρονικό διάστημα των δέκα ημερών!

Καλούμε το ΥΠΑΑΤ να διορθώσει τα όποια λάθη έχει κάνει στο σχεδιασμό του, να απλοποιήσει το σύστημα και την διαδικασία και πληρώσει άμεσα όλους τους δικαιούχους, χωρίς να τους ταλαιπωρεί με την επιπλέον γραφειοκρατία. Ειδικά την περίοδο αυτή που έχει αρχίσει η  ελαιοσυλλογή.

Τα στοιχεία των δικαιούχων ελαιοπαραγωγών ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα έχει. Ας μάθουν να τα χρησιμοποιούν κιόλας! Εκτός και αν δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα δωρεάν στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και έχουν  δώσει την δουλειά, με το αζημίωτο βέβαια, σε κάποιους κολλητούς φίλους, όπως κάνει συνεχώς η νέα κανονικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΛΕΣΒΟΥ

Αναλυτικές πληροφορίες για την πρόσκληση εδώ 

Πηγή lesvosnews.net