Γλίτσα, βρώμα και δυσωδία.. σε δρόμο μπροστά από κεντρικό σχολικό συγκρότημα της Μυτιλήνης (PICS, VID)

 

Τι κορονοιος και πανδημία….

Εύκολα η Μυτιλήνη παρα τις τιτάνιες προσπάθειες της αντιδημαρχιας και του προσωπικού καθαριότητας θα μπορούσε να διεκδικήσει βραβείο...βρωμιάς. Αρκεί η όποια κριτική επιτροπή να κάνει μια βόλτα σε πολυσύχναστες οδούς της πόλης.

Μια από αυτές, από την οποία μάλιστα περνούν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές και γονείς, είναι η οδός Σίμου Χουτζαιου, η οποία βρίσκεται έξω από το σχολικό συγκρότημα των 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, 10ου δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης και 8ου νηπιαγωγείου Μυτιλήνης.


Το βίντεο και οι φωτογραφίες άλλωστε από την εικόνα δίπλα στους κάδους είναι χαρακτηριστική, δε χρειάζεται κάποιος να μυρίσει για να καταλάβει τι συμβαίνει.

Όπως κατήγγειλαν περίοικοι, τα σημεία συλλογής ανακυκλώσιμων ειδών και άλλων απορριμμάτων μπροστά ακριβώς από το σχολικό συγκρότημα αλλά και σε άλλα σημεία στην συγκεκριμένη περιοχή, παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες μια ασχήμια, ενώ έντονη είναι η μυρωδιά από τα σκουπίδια σε ακτίνα πολλών μέτρων.


Μάλιστα όπως μας ανέφεραν τις ημέρες που έβρεχε και είχε αέρα όλα τα σκουπίδια είχαν παρασυρθεί μέσα στο δρόμο με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη ακόμα και η κίνηση των οχημάτων.

"Δημιουργείται και αισθητικό θέμα και οπτική ρύπανση, αλλά και ζητήματα υγιεινής για τα μικρά παιδιά", ανέφεραν χαρακτηριστικά.


Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο έχουν ξεχάσει την συγκεκριμένη περιοχή στην Αντηδημαρχια καθαριότητας αλλά πρέπει να παρέμβει σήμερα κιόλας ώστε να μαζευτούν τα σκουπίδια, να απολυμανθει ο δρόμος αλλά και να πλυθούν άμεσα οι κάδοι..

Φυσικά πάγιο αίτημα των καθηγητών, δασκάλων αλλά και γονέων είναι οι κάδοι που βρίσκονται κολλητά με τα κάγκελα του σχολείου να απομακρυνθούν και να μείνει μόνο ένας κάδος ανακύκλωσης και ένας κάδος για σκουπίδια και όχι πολλές φορές ακόμα και 5 κάδοι στο ίδιο σημείο συγκεντρώνοντας τα σκουπίδια εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής κυριολεκτικά μέσα στο σχολείο.…..


Ένας από τους κατοίκους της οδού Σίμου Χουτζιου δήλωσε στο LesvosPost ''αυτό το χάλι βρίσκεται εδώ χρόνια στην οδό Σίμου Χουτζαιου, από όπου περνούν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές και γονείς και πατούν στα λάδια και τις βρομιές. Ποτέ δεν έχουν βάλει φάρμακο η έστω να πλυθεί ο δρόμος και οι κάδοι , έτσι οι μύγες, τα τρωκτικά και οι γάτες κυριαρχούν''.


Η ίδια εικόνα κυριαρχεί και σε άλλα σημεία της πόλης της Μυτιλήνης, ωστόσο η δημοτική αρχή δε δείχνει το απαραίτητο ενδιαφέρον, δίνοντας έτσι και στους επισκέπτες την εικόνα της βρώμικης πόλης.

**Βίντεο και φωτογραφίες από το Σάββατο 24-10-20 και την Κυριακή 25-10-20