Εξωτερική μονάδα διαλογής περιστατικών COVID-19 από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης

 

Σήμερα η τελετή παράδοσής στο ΚΥ Μυτιλήνης

Η ανακοίνωση από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τις τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θα προβούμε στη δωρεά και υποστήριξη της συγκεκριμένης μονάδας, η οποία ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του υγειονομικού προσωπικού, αλλά και των ασθενών που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης.

«Οι προκλήσεις και οι πιέσεις που έχει δημιουργήσει η πανδημία COVID-19 ακόμη και στα πιο ανεπτυγμένα συστήματα υγείας στην Ευρώπη είναι γνωστές. Με τη δωρεά αυτής της μονάδας έξω από το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, θέλουμε να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19 στο νησί της Λέσβου, αναγνωρίζοντας παράλληλα το εξαιρετικά σημαντικό έργο του τοπικού συστήματος υγείας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η ανάγκη προστασίας του υγειονομικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και των ασθενών που ζητούν ιατρική περίθαλψη είναι τώρα πιο επείγουσα από ποτέ και ελπίζουμε ότι με αυτή τη δωρεά μπορούμε να συμβάλουμε σε αυτήν» τονίζει η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Χριστίνα Ψαρρά.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουμε υποστηρίξει το τοπικό σύστημα υγείας του νησιού, το οποίο υφίσταται τεράστια πίεση - συχνά με περιορισμένους πόρους - για να ανταποκριθεί στις ιατρικές ανάγκες των κατοίκων της Λέσβου και του προσφυγικού πληθυσμού.  Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και δεσμευόμαστε μέσα από τις δράσεις μας στο νησί να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τόσο τους ίδιους όσο και το σύστημα υγείας της Λέσβου.

Στην τελετή παράδοσης θα παραστεί η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Χριστίνα Ψαρρά και η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης Ελεονώρα Μανιάτη. Η τελετή θα διενεργηθεί στην είσοδο του Κέντρου Υγείας επί της οδού Κορνάρου στις 11:00.