"Ευχαριστούμε" Διαγόρα..

 

Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Μετά από δεν ξέρω και εγώ πόσους μήνες αγωνιστικής απραξίας στα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε και πάλι αγωνιστική δράση με τους αγώνες Κυπέλλου Λέσβου.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας, με αυστηρά μέτρα για την προστασία όλων, με τους φιλάθλους να προσπαθούν στα… κλεφτά να βρουν έναν τρόπο να δουν το παιχνίδι, αφού η είσοδος στα γήπεδα απαγορεύεται, έγινε η πρώτη σέντρα της χρονιάς. Η είδηση του ΣΚ ωστόσο δεν ήταν ούτε τα αποτελέσματα, ούτε οι νέες συνθήκες στα γήπεδα. 


Ήταν η μεγάλη επιστροφή του Διαγόρα Αγ. Παρασκευής στο χορτάρι και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο.

Ο Διαγόρας ο οποίος πέρυσι δεν αγωνίστηκε καθόλου έχοντας αποσυρθεί πριν ξεκινήσει η σαιζόν και πολλοί έλεγαν πως δύσκολα θα επανέλθει, όπως έχει συμβεί με τόσες και τόσες ομάδες (Παλλεσβιακός, Θύελλα Πηγής, κτλ). 

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Και όπου ξενοδόχος βάλτε το όνομα Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, Τομ για τους πιο μυημένους στα ποδοσφαιρικά. Ο οποίος ένα χρόνο τώρα σχεδίαζε και κατέστρωνε τα σχέδια της επανεμφάνισης του Διαγόρα, έστω και αν κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει, μέσα μάλιστα σε συνθήκες πολύ άσχημες για τις ομάδες. Και όμως ο Τόμ, όχι μόνο κατάφερε να ξανά εμφανίσει τον Διαγόρα στα γήπεδα, αλλά έφτιαξε και μια ομάδα που θα μπορούσε εύκολα να χτυπήσει πρωτάθλημα στην Α Κατηγορία.

Ο Διαγόρας μπορεί να παίζει στην Β Τοπική φέτος, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την κατηγορία. Πήρε έναν από τους κορυφαίους προπονητές, τον Δημήτρη Γαβαλά, πήρε παίκτες που έπαιζαν χρόνια σε ομάδες πρωταθλητισμού, οργανώθηκε έκανε επανεκκίνηση.

Χτες στην Αγία Παρασκευή ο Διαγόρας κέρδισε 1-0 τον Αιγέα και προχωρά στο κύπελλο, θέλοντας να πάει ψηλά.

Στην Β Τοπική θα πάρει περίπατο το πρωτάθλημα.

Το πιο σημαντικό απ όλα όμως είναι πως σε μια δύσκολη, αν όχι την δυσκολότερη περίοδο του Λεσβιακού ποδοσφαίρου, με όλα τα προβλήματα που βιώνουν οι παράγοντες και οι ομάδες, ο Διαγόρας δείχνει τον δρόμο και στηρίζει το ποδόσφαιρο.

Στηρίζει με την επανεμφάνιση του τους παράγοντες, τους παίκτες, τους φιλάθλους και δίνει το παράδειγμα πως το ποδόσφαιρο όσα προβλήματα και αν έχει να αντιμετωπίσει, πάντα θα υπάρχουν οι «ρομαντικοί», οι «τρελοί» αν θέλετε να το κρατάνε ζωντανό. Και ανεξάρτητα ποιον υποστηρίζει κανείς ή όχι δεν μπορεί παρά να βγάλει το καπέλο στον Διαγόρα.