Αποσυμφόρηση συνέχεια- Φεύγουν σήμερα από τη Μυτιλήνη ακόμα 853 μετανάστες

 

Νέα μετακίνηση 853 προσφύγων και μεταναστών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το απόγευμα, από το προσωρινό ΚΥΤ του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, προς δομές τις ηπειρωτικής χώρας.

Στη συνέχεια οι περισσότεροι εξ αυτών θα μετακινηθούν σε Ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στη Γερμανία, μέσω των συνεργασιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Όλοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και άνθρωποι με προβλήματα υγείας.

Η μετακίνηση τους θα γίνει με το ειδικά ναυλωμένο πλοίο, “Νήσος Χίος”, το οποίο θα φτάσει αύριο στις 9 το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης και θ’ αναχωρήσει στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη μετακίνηση μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας, καθώς την προηγούμενη Δευτέρα μετακινήθηκαν 707 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αναχώρησαν για την ηπειρωτική Ελλάδα, περί τους 300 πρόσφυγες και μετανάστες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν σε σπίτια του προγράμματος “Εστία”. Η πρώτη φάση του σχεδίου αποσυμφόρησης προβλέπει ν’ αναχωρήσουν συνολικά από τη Λέσβο, 2500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σήμερα στο προσωρινό ΚΥΤ του Καρά Τεπέ φιλοξενούνται 8.504 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ