Παλλεσβιακη Ένωση Συνταξιούχων «Η αθλιότητα γύρω από τις στάσεις των λεωφορείων των ΚΤΕΛ συνεχίζεται»


Διαμαρτυρία για τις στάσεις λεωφορείων ΚΤΕΛ από την Παλλεσβιακη Ένωση Συνταξιούχων

Κύριοι,

Η αθλιότητα γύρω από τις στάσεις των λεωφορείων των ΚΤΕΛ συνεχίζεται. Αν και είχαμε ασχοληθεί και άλλη φορά μ’ αυτό το ζήτημα, εντούτοις  τίποτα δεν έχει γίνει. Συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, οι στάσεις που υπάρχουν, ειδικά εκεί που βρίσκεται το σταθμαρχείο στην Πλατεία Σαπφούς, είναι για φωτογραφία και να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες. Σπασμένα τζάμια, μουσαμάδες ξεσκισμένοι, παγκάκια στραβά που φοβάται να  κάτσει άνθρωπος. Επίσης το σταθμαρχείο είναι ένα κουβούκλιο, μικρότερο σε φάρδος από ένα περίπτερο, που αδυνατεί να εξυπηρετήσει το κοινό, στριμώχνεται ο ένας πάνω στον άλλο.

Στα σημεία όπου υπάρχουν στάσεις είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν παγκάκια, για να κάθονται οι άνθρωποι. Στις περισσότερες στάσεις δεν υπάρχουν καν σκέπαστρα, με αποτέλεσμα ηλικιωμένοι άνθρωποι, ως επί το πλείστον, καθώς επίσης μωρομάνες με καρότσια να στέκονται μέσα στη ζέστη και ειδικά τώρα που χειμωνιάζει, καταλαβαίνουμε όλοι την ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών.

Τουρισμός και πολιτισμός με αυτά τα χάλια δεν γίνεται. Ας δούμε και τέτοιες παρεμβάσεις, που για τον κόσμο είναι ουσιώδες.

Είναι μεγάλη η δαπάνη να τοποθετηθούν καινούργια παγκάκια στους κεντρικούς δρόμους, εκεί που συχνάζει πολύς κόσμος και να επισκευαστούν τα παλιά;

Τόσο δύσκολη είναι η προμήθεια  υλικών και για παγκάκια για να  σουλουπωθεί λίγο η κατάσταση; Πόσο θα στοιχίσει, τόσο  μεγάλη είναι η δαπάνη;

Καλά είναι τα έργα τα μεγάλα, που λέγονται καθημερινά στα λόγια, αλλά και τα απλά προβλήματα καθημερινότητας συμβάλουν στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Τα λόγια τα μεγάλα που λέγονται ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες και για την προστασία τους στην πράξη που είναι;

Αλήθεια, ποιος είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος γι’ αυτά που αναφέρουμε η Περιφέρεια, ο Δήμος, το ΚΤΕΛ; ‘Οποιοι είναι, ας σκύψουν πάνω στα προβλήματα αυτά και να δώσουν άμεσα λύση.

 

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                        Η Γ.Γραμματέας

                   

 

                      ΕΥΑΓ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ           ΒΑΣ.ΑΝΤΩΝΑ