Στα καφενεία της Μοριας και στην Υπηρεσία Ασύλου στην Παγανη ο Νότης Μηταρακης

 

Στην Λέσβο βρέθηκε ξανά την Κυριακή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης

Αρχικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου στη Μυτιλήνη


Το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου (ΠΓΑ) Λέσβου εδρεύει σε εξαιρετικές εγκαταστάσεις όπου πληρούνται όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις που προβλέπονται λόγω COVID-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΓΑ Λέσβου είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου που ξεκίνησε συνεντεύξεις μέσω υπολογιστή (τηλε-συνεντεύξεις) εξασφαλίζοντας αφενός την απαιτούμενη ασφάλεια για τους εργαζόμενους και τους αιτούντες άσυλο εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, αφετέρου την απρόσκοπτη υλοποίηση των εργασιών της Υπηρεσίας.


Μετά την επίσκεψη του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε τα εξής:

«Επισκέφθηκα σήμερα το Γραφείο Ασύλου στη Μυτιλήνη για να συγχαρώ τον επικεφαλής Μάριο Καλέα και όλους τους εργαζομένους για την εκπληκτική δουλειά που κάνουν στην επιτάχυνση των αποφάσεων ασύλου, επιτάχυνση η οποία και προστατεύει τα δικαιώματα των αιτούντων και κυρίως, οδηγεί στην ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών.

Η επιτάχυνση κατά 82% των αποφάσεων ασύλου το 2020 (66.221 αποφάσεις έναντι 36.306 το 2019) και η αποσυμφόρηση των νησιών κατά 49% το 2020, δημιουργεί μια διαφορετική εικόνα στο μεταναστευτικό. Η δε ποιότητα των αποφάσεων ασύλου είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα καθώς οι αποφάσεις Α’ & Β’ βαθμού ταυτίζονται κατά ποσοστό άνω του 90%.

Με θλίψη διαβάζω μερικές φορές κάποιες δηλώσεις συνδικαλιστών που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, είτε οδηγούμενοι από ιδεοληψία είτε από στενά συντεχνιακά συμφέροντα».

-Και στα καφενεία της Μοριας

Στη Μόρια βρέθηκε χθες το πρωί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, όπου σε φιλικό κλίμα συνομίλησε με τους κατοίκους και απόλαυσε τον καφέ του.

Το χωριό επιστρέφει στην κανονικότητα του, όπως πληροφορήθηκε από τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας, κ. Μαστρογιάννη.

Η σχέση και το ενδιαφέρον του κ. Μηταράκη με το χωριό χτίστηκε σταδιακά μέσα σε αυτούς τους μήνες και όπως φαίνεται καλά κρατεί.

Άλλωστε, είναι ο πρώτος Υπουργός Μετανάστευσης που επισκέπτεται τη Μόρια συστηματικά.