Πλαστική Αιδοίου (Αιδοιοπλαστική): Είναι «μόδα» ή γίνεται για ιατρικούς λόγους;

 

Τα τελευταία χρόνια ακούμε συχνά για μία αισθητική χειρουργική επέμβαση γνωστή ως πλαστική αιδοίου ή αιδοιοπλαστική. Όπως συμβαίνει με πολλές περιπτώσεις πλαστικών επεμβάσεων, οι ασθενείς που επιλέγουν να προχωρήσουν σε αυτές δεν την έχουν πάντα απαραίτητα ανάγκη και πολλές φορές γίνεται απλώς για την μόδα.

Εκτός από όσους το κάνουν απλώς για αισθητικούς λόγους, υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες η αιδοιοπλαστική θεωρείται απαραίτητη για την καλή υγεία αλλά και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πριν προχωρήσουμε όμως στην ανάλυση της διαδικασίας και τους λόγους για τους οποίους αυτή γίνεται, ας δούμε πρώτα τι ακριβώς είναι.

Η επέμβαση

Πλαστική αιδοίου ή αιδοιοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που στοχεύει να συσφίξει τον κόλπο του οποίου οι μύες έχουν χαλαρώσει λόγω φυσιολογικού τοκετού ή γήρανσης. Επιπλέον η συγκεκριμένη αισθητική χειρουργική επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στα εξωτερικά κολπικά χείλη, είτε στα μικρότερα, εσωτερικά κολπικά χείλη, αλλάζοντας το σχήμα τους ή διορθώνοντας τυχόν ασυμμετρίες μεταξύ τους.

Τι θεωρείται φυσιολογικό και πότε χρειάζεται αισθητική επέμβαση

Τα γεννητικά όργανα των γυναικών φυσικά έχουν ένα ευρύ φάσμα φυσιολογικών εμφανίσεων που θεωρούνται ανατομικά σωστές. Ουσιαστικά δεν υπάρχει «σωστή» ή «λάθος» εμφάνιση γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Ωστόσο η αιδοιοπλαστική γίνεται προκειμένου να βελτιώσει όχι μόνο την αισθητική, αλλά και την σεξουαλική ζωή των γυναικών που την επιλέγουν. Συχνά όμως γίνεται και για λόγους βελτίωσης της καθημερινότητας της γυναίκας και την καλύτερη υγεία του κόλπου.

Συγκεκριμένα, τα υπερτροφικά χείλη αιδοίου, εκτός από προβλήματα στην αυτοπεποίθηση της γυναίκας, δημιουργούν προβλήματα και στην καθημερινότητα της, καθώς πολλές γυναίκες παραπονιούνται για ενοχλήσεις κατά την άθληση ή το περπάτημα, ενώ υποφέρουν από συχνές μυκητιάσεις, καθώς δεν είναι εύκολος ο καθαρισμός της περιοχής λόγω ανατομίας.



Είναι επικίνδυνη  ή επώδυνη η επέμβαση;

Πλέον το χειρουργικό νυστέρι αποτελεί παρελθόν, καθώς τα τελευταία χρόνια η ιατρική έχει εξελιχθεί αρκετά, ώστε να παρέχει δυνατότητα αιδοιοπλαστικής με εξελιγμένη τεχνολογία λέιζερ για «κολπική αναζωογόνηση» και άλλες επεμβάσεις αντικαθιστώντας το παραδοσιακό νυστέρι.

Η διαδικασία δεν είναι ούτε επικίνδυνη, ούτε επώδυνη, καθώς επιλέγεται η κατάλληλη αναισθησία για την περίπτωση της γυναίκας, ενώ μετά το πέρας της επέμβασης υπάρχει ελάχιστη ενόχληση και η μέθοδος γενικά θεωρείται εξαιρετικά ανώδυνη, ενώ το τοπικό πρήξιμο υποχωρεί σε λίγες ημέρες, χωρίς να αφήνει ουλές ή σημάδια.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι laser πλαστικής για τον κόλπο, ανάλογα τον σκοπό που εξυπηρετούν και τον αισθητικό στόχο που θέλει ο ασθενής να επιτύχει. Έτσι μία πλαστική αιδοίου μπορεί να είναι:

·         Μειωτική χειλεοπλαστική: Γίνεται με στόχο την μείωση των χειλέων του αιδοίου.

·         Περινεοπλαστική: Επιλέγεται κυρίως από γυναίκες που λόγω πολλαπλών φυσιολοικών τοκετών, παρατηρούν χαλάρωση της περιοχής.

·         Αυξητική χειλεοπλαστική: Εξασφαλίζει νεανική εμφάνιση των χειλέων του αιδοίου

·         Λιποπλαστική: Απομακρύνει το επιπλέον λίπος από το εξωτερικό του αιδοίου, δημιουργώντας ένα όμορφο περίγραμμα.

·         Ενίσχυση του σημείου G: Βελτιώνει την σεξουαλική ζωή της γυναίκας.

Όποια διαδικασία κι αν επιλέξετε για την περίπτωση σας, είναι σημαντικό να την αναλάβει ένας εξειδικευμένος και έμπειρος γιατρός με υψηλή κατάρτιση στον συγκεκριμένο τομέα. Στην κλινική Lvri Athens εφαρμόζονται όλες οι μέθοδοι αιδοιοπλαστικής με laser, επιτυγχάνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα από κορυφαίους επαγγελματίες.