Να κλείσει η δομή στο Μαυροβουνι- Στηρίζουν Κυτελη οι πρόεδροι Μυτιλήνης, Παναγιούδας, Μόριας, Αφάλωνα και Παμφίλων


Την Πέμπτη 29/10/20 οι Πρόεδροι των 5 Κοινοτήτων πέριξ της προσωρινής δομής μεταναστών-προσφύγων στον Καρά Τεπέ, ήτοι Μυτιλήνης, Παναγιούδας, Μόριας, Αφάλωνα και Παμφίλων, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κο Στρατή Κύτελη προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί μέχρι σήμερα από τον ίδιο το Δήμαρχο σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την ΕΕ, για την εγκατάσταση μικρής, ελεγχόμενης δομής εκτός αστικού ιστού και κατοικημένων περιοχών στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης.

Παράλληλα, μετέφεραν την αγωνία και αγανάκτηση τη δική τους και των κατοίκων για τη διαμορφωθείσα κατάσταση με τη δομή που έχει στηθεί στον Καρά Τεπέ εντός αστικού ιστού και τον κίνδυνο μονιμοποίησής της, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, γεγονός που θεωρούν ότι θα έχει ολέθριες συνέπειες για την υγεία κι ασφάλεια όλων των κατοίκων καθώς και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Βουλευτής Λέσβου και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου κι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

Στο τέλος της συνάντησης οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων επέδωσαν στον Δήμαρχο Μυτιλήνης το ακόλουθο ψήφισμα:

“Οι κάτοικοι των χωριών Παναγιούδας, Αφάλωνα, Παμφίλων, Μόριας και της πόλης της Μυτιλήνης, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την απελπιστική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στην καθημερινότητά μας, από τη λειτουργία του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ. Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο θεατές της υποβάθμισης της ζωής και της υγείας μας από τη νέα ολέθρια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καταδικασμένοι να ζούμε στην ανασφάλεια, από τη βίαια συνύπαρξη της λειτουργίας του ΚΥΤ μέσα στα σπίτια μας. Στηρίζουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη να δρομολογήσει άμεσα την μετεγκατάσταση του ΚΥΤ από τον Καρά Τεπέ, σε χώρο εκτός αστικού ιστού και κατοικημένης περιοχής. Καλούμε τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να προχωρήσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις, στην ανεύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας για τη χωροθέτηση του νέου ΚΥΤ με αυτές τις προδιαγραφές. Η υπομονή και η ανοχή μας έχουν πλέον εξαντληθεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας με κάθε τίμημα.”

 

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων

Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου

Παναγιούδας Βαγγέλης Βιόλατζης

Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης

Παμφίλων Αντώνης Αντωνέλλος

Αφάλωνα Κώστας Κουρογένης