Ο ΚΥΜ μύρισε.. τις γεμάτες ναρκωτικά σοκολάτες στο λιμάνι Μυτιλήνης

 

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών στη Μυτιλήνη

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για παράβαση του νόμου 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”. 

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν τα προαναφερόμενα στελέχη επί Φ/Γ οχήματος το οποίο αποβιβάστηκε από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ''ΚΥΜ'', εντοπίστηκε ύποπτο δέμα, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση.

Στη συνέχεια, μετά την προσέλευση του ανωτέρω αλλοδαπού για την παραλαβή του εν λόγω δέματος, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι περιείχε έξι (06) συσκευασίες σε μορφή σοκολάτας, συνολικού βάρους πεντακοσίων είκοσι οκτώ γραμμαρίων και ενενήντα δεκάτων του γραμμαρίου (528,90 gr), χωρίς να αναγράφονται επί των συσκευασιών ημερομηνία παραγωγής, ημερομηνία λήξης καθώς και τα συστατικά του προιόντος. 

Μετά τη διενέργεια τεστ ναρκωτικών, τα ανωτέρω προϊόντα βρέθηκαν θετικά σε ένδειξη κάνναβης και εν συνεχεία, απεστάλησαν στη Χημική Υπηρεσία Μυτιλήνης, όπου σε εργαστηριακό έλεγχο υπήρξε θετική ένδειξη στην ουσία “ΤΕΤΡΑΫΔΡΟΚΑΝΝΑΒΙΔΟΛΗ” (κάνναβη).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.