Η μάχη του Κλαπαδου.. και η μάχη των εντυπώσεων

 

Χθες σας είχαμε ενημερώσει για την ερώτηση του Βουλευτή Σύριζα Γιάννη Μπουρνού  "Να καθιερωθεί η 8η Δεκεμβρίου(Μάχη Κλαπάδου) ημέρα δημόσιας εορτής για το Δήμο Δυτικής Λέσβου"  

Η Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου κα Ζαχαρώ  Ιωακείμ απάντησε άμεσα και αποκαλύπτει αυτό που κρύβεται πίσω από την ερώτηση...

Άμεση ήταν και η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γ. Μπουρνου

Διαβάστε και βγάλετε συμπέρασμα! 

Η ανακοίνωση της Αντιδημάρχου: 

Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Νεότητας και Εθελοντισμού, Δήμου Δυτικής Λέσβου

Αισθάνομαι την υποχρέωση ως η αρμόδια αντιδήμαρχος να απαντήσω στον Βουλευτή κ. Μπουρνού για την ερώτηση του στην βουλή σχετικά με την πρόταση καθιερώσεως δημόσιας εορτής της 8ης Δεκεμβρίου στον Δήμο μας.

Κ. Βουλευτά, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η καθιέρωση επετείων αποφασίζεται από τις τοπικές κοινωνίες μέσω των εκλεγμένων τους στους δήμους και τα δημοτικά τους συμβούλια. Υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία.που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Προφανώς, έχοντας εσωτερική πληροφόρηση ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του φέρνει προς ψήφιση την αυτή πρόταση θελήσατε να προβάλετε πρώτος την ιδέα μας.

Η σπουδή σας αποδεικνυεται και από την έλλειψη σοβαρής επιστημονικής (ιστορικά) τεκμηρίωσης της πρότασής σας. Λυπηρό για νέους ανθρώπους να καταφεύγουν σε τέτοιου είδους πράξεις για την αποκομιδή πρόσκαιρων εντυπώσεων και μόνο.

Υ. Γ. Φιλική συμβουλή. Εάν θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά με τέτοιου είδους επετείους υπάρχει και η 10η ή (κατά άλλους) 21η Ιουλίου 1774.

Η Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου 

Ζαχαρώ Ιωακείμ


Απάντηση Μπουρνού

Στην επιστολή της κ. Ιωακείμ απάντησε άμεσα ο κ. Μπουρνούς. Ο οποίος μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι η πρόταση του ήταν σε γνώση του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου.

«Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νεότητας και Εθελοντισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, κ. Ζαχάρω Ιωακείμ, με κατηγορεί με ανακοίνωσή της (σε ανεξήγητα σκληρό και προσβλητικό ύφος), ότι... υπέκλεψα την υπό ψήφιση πρόταση του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την καθιέρωση της 8ης Δεκεμβρίου (επέτειο της Μάχης του Κλαπάδου) ως δημόσιας εορτής τοπικού ενδιαφέροντος για τον εν λόγω Δήμο.

Η κ. Ιωακείμ, την οποία μάλιστα δεν γνωρίζω προσωπικά, όφειλε, προτού σπεύσει να με προσβάλει δημοσίως, να συζητήσει με τον πολιτικό της προϊστάμενο, τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου. Αν το είχε πράξει, θα είχε ενημερωθεί, ότι η κατάθεση της σχετικής ερώτησης στη Βουλή ήταν μια ιδέα που συζητήσαμε για πρώτη φορά με τον κ. Βέρρο μετά το πέρας της περσινής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου - όταν ήμουν ο μοναδικός Βουλευτής που βρέθηκε για τον εορτασμό στην έδρα του νεοσύστατου Δήμου - και ξανασυζητήσαμε επανειλημμένα, τόσο κατά τους περυσινούς εορτασμούς της Μάχης του Κλαπάδου, όσο και στο περιθώριο άλλων συναντήσεών μας τον τελευταίο χρόνο.

Λυπάμαι για την επιλογή της να μου επιτεθεί σε τόσο προσβλητικό ύφος, φθάνοντας στο σημείο να με κατηγορήσει για πρόθεση "αποκομιδής (sic) πρόσκαιρων εντυπώσεων και μόνο". Ελπίζω η κίνησή της αυτή να μην εκκινεί από ταπεινά πολιτικά κίνητρα, αλλά από αυθεντική φόρτιση της στιγμής, λόγω άγνοιας. Αναμένω δε δημόσια επανόρθωση εκ μέρους της, αφού λάβει την απαραίτητη ενημέρωση από τους πολιτικούς της προϊσταμένους στο Δήμο Δυτικής Λέσβου».