«Οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ Μοριας και μεταφορά της υφιστάμενης δομής εκτός αστικού ιστού»- Διορία μέχρι τον Μάρτιο


Οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ Μοριας και μεταφορά της υφιστάμενης δομής εκτός αστικού ιστού και κατοικημένων περιοχών ζητάνε οι Τ.Κ Μοριας, Αφαλωνα, Παναγιουδας και Παμφιλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Προσφυγικό- Μεταναστευτικό

Τα τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων Μόριας, Παναγιούδας, Μυτιλήνης, Αφάλωνα και Παμφίλων, μετά από Συνεδρίαση κάθε  κοινότητας χωριστά  λόγω των τελευταίων εξελίξεων και γενικότερα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και αντιμετωπίζουν οι κοινότητες μας λόγω του μεταναστευτικού θέματος 5 χρόνια τώρα ,συζητήσαμε και  αποφασίσαμε ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία αναλόγως την απόφαση κάθε κοινότητας  και προτείνουμε τα παρακάτω


Τα τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων Μόριας, Παναγιούδας, Μυτιλήνης, Αφάλωνα και Παμφίλων, μετά από Συνεδρίαση κάθε  κοινότητας χωριστά  λόγω των τελευταίων εξελίξεων και γενικότερα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και αντιμετωπίζουν οι κοινότητες μας λόγω του μεταναστευτικού θέματος 5 χρόνια τώρα ,συζητήσαμε και  αποφασίσαμε ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία αναλόγως την απόφαση κάθε κοινότητας  και προτείνουμε τα παρακάτω :


1)   Οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης του Κ.Υ.Τ. Μόριας και των λοιπών δομών της Μυτιλήνης   μέχρι τον Μάρτιο- Απρίλιο  2021 .

2)   Ταυτόχρονη μεταφορά της υφιστάμενης δομής εκτός αστικού ιστού , και κατοικημένων περιοχών .

3)   Η δομή αυτή να λειτουργεί ως κλειστή και ελεγχόμενη για ουσιαστικούς , πρακτικούς  και σημειολογικούς λόγους .

4)   Να γίνει ευρεία σύσκεψη παραγόντων μετά του αρμοδίου Υπουργού για να βρεθεί κατάλληλη τοποθεσία για να μετεγκατασταθεί η δομή της Μόριας , πολύ μικρότερη από την υφιστάμενη και απόλυτα ελεγχόμενη .

5)   Αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής του ελαιώνα της Μόριας και γενικώς των περιοχών των όμορων χωριών που έχουν πληγεί.

6)   Να  πραγματοποιηθεί  ειδική Συνεδρίαση Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης για ευρεία συζήτηση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και εξέτασης –εύρεσης τρόπων πίεσης της Κυβέρνησης (παραστάσεις-κινητοποιήσεις)  για υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης για λύση του προβλήματος που ταλανίζει την περιοχής μας .

7)    Ας  σημειωθεί ότι η σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος καθίσταται πλέον επιτακτικότερη τώρα με την ύπαρξη της επιδημίας του κορονοϊού και την εξάπλωση του στο νησί της Λέσβου. Ο κίνδυνος που  καραδοκεί  είναι μεγάλος με απρόβλεπτες συνέπειες .

 Αφού  διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 5
 μελών ήταν παρόντα τα 5.

 Το συμβούλιο της Κοινότητας Αφάλωνα ψήφισαν ομόφωνα :


1     Κουρογένης Κωνσταντίνος
2     Καφαλούκα Ευτέρπη                                                    
3     Χατζηαργυρίου Μιχαήλ
4     Καντανάς Νικόλαος
5     Τσιργιανέλλη Δέσποινα

Ο Πρόεδρος
Κουρογένης  Κων/νος

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: