Πρώτος Αγιασμός για το νέο Εσπερινό ΕΠΑΛ της Καλλονής

 

Στον πρώτο Αγιασμό του νεοϊδρυθέντος Εσπερινού ΕΠΑΛ της Καλλονής, παρέστησαν την Δευτέρα το απόγευμα, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Απόστολος Βαρελτζής.

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής ευχήθηκαν στους φοιτούντες και τους εκπαιδευτικούς μία γόνιμη σχολική χρονιά, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τον μεγάλο αριθμό των φοιτούντων στο νεοϊδρυθέν σχολείο, που δικαιώνει ουσιαστικά την επιμονή της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καλλονής. Με το Δήμαρχο να τονίζει στη χθεσινή εκδήλωση του Αγιασμού τη σημασία της δεύτερης ευκαιρίας για μάθηση σε όλους, ανεξαιρέτως ηλικίας, αλλά και στη δυνατότητα να αποκτήσουν επαγγελματικές δεξιότητες, συγχαίροντας όλους όσοι εγγράφηκαν στο ΕΠΑΛ. 

Υπενθυμίζεται ότι την ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καλλονής, συνυπέγραψαν μόλις τον περασμένο Ιούνιο οι Υπουργοί  Οικονομικών Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η αναγκαιότητα ίδρυσης Εσπερινού Εκπαιδευτηρίου στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, ήταν πρόταση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Απόστολου Βαρελτζή, η οποία και κατατέθηκε από τον περασμένο Νοέμβριο στο Υπουργείο Παιδείας.