Ενημερώθηκε για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» το επιμελητήριο Λέσβου

 

Το Επιμελητήριο Λέσβου, πραγματοποίησε την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για τη λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το οποίο αφορά στην επιδότηση δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία όσων επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ το συντονισμό καθώς και έναν σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς.

Σκοπός της εκδήλωσης, ήταν η αναλυτική πληροφόρηση των δυνητικών δικαιούχων (ελεύθερων επαγγελματιών, φυσικών προσώπων με ατομική επιχείρηση, εταίρων προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιριών) για τη δυνατότητα ρύθμισης και επιδότησης δανείων με υποθήκη πρώτης κατοικίας όσων επλήγησαν οικονομικά από τις συνέπειες της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης του Covid-19.

Ο κ. Κουρμούσης, απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων μικρομεσαίων επιχειρηματιών - μελών του Επιμελητηρίου Λέσβου, για το Πρόγραμμα «Γέφυρα».

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr, μέσω μιας απλής και εύκολης για τον χρήστη διαδικασίας, χωρίς να χρειάζεται η συν-υποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού. Εφόσον οι δικαιούχοι πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν και την ανάλογη κρατική επιδότηση για διάστημα 9 μηνών.

Ο κ. Μυρσινιάς κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι πρωταρχικός ρόλος αυτή την περίοδο, ιδίως για τις επιχειρήσεις της Λέσβου που βιώνουν τόσο τις επιπτώσει της πανδημίας όσο και αυτές του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος, είναι η στήριξη των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην μακρά περίοδο της κρίσης.