Μητσοτάκης : Δεν θα ανοίξουν αμέσως τα σχολεία σε Πέλλα και Λέσβο


Στους γονείς και τα παιδιά που από αύριο θα πάνε για πρώτη μέρα στο σχολείο αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τα πολλά παιδιά σε κάθε τάξη ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε τις μάσκες ήταν επειδή ήταν πρακτικά αδύνατον να δημιουργήσουμε τόσες πρόσθετες σχολικές τάξεις ώστε να μπορούμε πρακτικά να μοιράσουμε τα παιδιά σε περισσότερα τμήματα. Επιλέχθηκε αυτή η λύση, θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι δεδομένο ότι κάπου θα υπάρχουν κάποια κρούσματα υπάρχουν όμως πολύ αυστηρά πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ για το πότε κλείνουν τμήματα, τάξεις και σχολεία».

Για το πιθανό κλείσιμο των σχολείων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Είναι μια απόφαση που πρέπει να λαμβάνεται κεντρικά, δεν μπορούν να την παίρνουν οι δήμαρχοι. Ήδη πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν περιοχές της χώρας όπως η Λέσβος και η Πέλλα που έχουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο και τα σχολεία δεν θα ανοίξουν αμέσως».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα: «Εδώ και δύο μέρες έχουμε προσθέσει τις φαρέτρα των όπλων μας και την πρώτη παρτίδα από rapid test που δίνουν την δυνατότητα με ψηλή αξιοπιστία να έχουμε αποτέλεσμα εντός 15 λεπτών. Θα προμηθευτούμε ένα εκατομμύριο τέτοια τεστ, και αν δούμε ότι είναι όσο αποτελεσματικά πρέπει θα προμηθευτούμε και άλλα».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ακόμα «έκκληση να αντιμετωπίσουμε την αυριανή μέρα με αισιοδοξία. Θα βλέπουμε στα βλέμματα των παιδιών το χαμόγελο. Ξέρουμε ότι κάνουμε το σωστό, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό.

Στους λίγους συμπολίτες μας που έχουν αμφιβολίες θέλω να πω ότι ο κοροναϊός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τη γρίπη και έχω μια ευθύνη ως πρωθυπουργός της χώρας να αποκρούσω όλες τις θεωρίες συνωμοσίας για να υπερασπιστώ το ύψιστο αγαθό που είναι η δημόσια υγεία».

Πηγή MEGA