Χωρίς καθαρίστρια, με λιγοστές αίθουσες, με παλιά κουφώματα,.. και με προβληματική ηλεκτροδότηση το Δημοτικό Ιππειου

Πολλά τα προβλήματα στο Δημοτικό Σχολείο Ιππειου

Επιστολή από τον Σύλλογο Γονέων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ Δ.Σ. ΙΠΠΕΙΟΥ 

ΠΡΟΣ Ενιαία Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Μυτιλήνης Σκαμανδρίου & Πεσματζόγλου 1 Τ.Κ. 81100 Μυτιλήνη

ΚΟΙΝ.- Δήμο Μυτιλήνης- Κοινότητα Ιππείου- ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Αξιότιμοι Κύριοι.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν το σχολείο μας, με την πεποίθηση πως θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους.

1. Έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια προκαλεί το γεγονός της μη έγκαιρης τοποθέτησης καθαρίστριας ως και σήμερα. Η δε τοποθέτηση καθαρίστριας με ημιαπασχόληση, όπως μας έγινε γνωστό πως προβλέπεται για το σχολείο μας, συνιστά έμπρακτή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας την οποία σας καλούμε να επανεξετάσετε, λόγω και της αναγκαιότητας τήρησης σχολαστικών κανόνων καθαριότητας για την αποφυγή μετάδοσης της πανδημίας.

2. Σε όλους μας είναι γνωστό πως πολιτική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας είναι η παραμονή των μαθητών στο ολοήμερο Σχολείο. Αν όμως δεν ενισχυθούν τα σχολεία με εκπαιδευτικούς και δεν διατεθούν επιπλέον αίθουσες για το σκοπό αυτό, μοιραία τα παιδιά θα οδηγηθούν σε συνθήκες συγχρωτισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

3. Πάγιο αίτημα μας αποτελεί η εκπόνηση μελέτης τόσο για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου, όσο και για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων λυόμενων αιθουσών, με σύγχρονες εγκαταστάσεις.

4. Κρίνεται επιτακτική η επαύξηση της ισχύος ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων ηλεκτροδότησης του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Ιππείου, καθώς μετά από αυτοψία ηλεκτρολόγου μας έγινε γνωστό πως η παρούσα εγκατάσταση, ενέχει σοβαρότατους κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.

5. Επιπλέον απαιτούνται:

 Έλεγχος της κεραμοσκεπής του παλαιού κτιρίου λόγω του κινδύνου από την πτώση επιχρισμάτων.Ø 
 

Έλεγχος του εξωτερικού στεγάστρου λόγω αποκόλλησης της πλαστικής οροφής του, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.Ø

 Αντικατάσταση των δύο (2) ξύλινων πορτών (εξωτερικές) και των τεσσάρων (4) παραθύρων του παλαιού κτιρίου.Ø 
 

Αντικατάσταση ενός σώματος καλοριφέρ το οποίο έχει τρυπήσει.Ø

 Αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου.Ø

 

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε δυνατή βοήθεια αλλά και διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση
Προκόπης Σινάνης
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Ιππείου