ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ…ΑΛΛΑΞΕΤΕ

 ανακαίνιση σπιτιού DynamicGroup

Προτού πάρουμε μια σοβαρή απόφαση στη ζωή μας όπως είναι η αγορά ενός σπιτιού ή η απόκτηση ενός αυτοκινήτου ή μηχανής κλπ. θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πάρα πολλούς παράγοντες και να «ζυγίσουμε» τα πράγματα έτσι ώστε και να μη βγούμε εκτός προϋπολογισμού αλλά και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που να πλησιάζει κατά το δυνατόν στο επιθυμητό. Το ίδιο ισχύει και για την ανακαίνιση σπιτιού ή για μια ανακαίνιση πολυκατοικίας. Στις ακόλουθες γραμμές λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε ένα συνεκτικό αλλά πλήρη οδηγό σχετικά με τις πληροφορίες που εξάλλου θα σας ζητηθούν και από την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο αυτό. Αυτό θα γίνει σε δύο μέρη.

Ξεκινώντας, σε περίπτωση που διαθέτουμε περισσότερους του ενός χώρους πχ. 2 σπίτια και ένα εταιρικό γραφείο, οφείλουμε να καταλήξουμε ποιο θα ανακαινίσουμε στην παρούσα φάση. Αν το ένα σπίτι είναι διαμέρισμα και το άλλο μονοκατοικία πρέπει και πάλι να πούμε στην εταιρεία ποιο εκ των δύο θα αναλάβει. Αυτή η πληροφορία είναι σημαντική σχετικά με τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί να δεσμεύσει η εταιρεία για αυτές τις εργασίες πχ. χαμηλές ή ψηλές σκαλωσιές κ.ά. Εν συνεχεία, ο τεχνικός ή ο πωλητής με τον οποίο θα συζητήσουμε θα θελήσει να μάθει αν η ανακαίνιση σπιτιού παραδείγματος χάρη θα είναι ολική ή μερική. Αυτό προφανώς και θα επηρεάσει το πόσο προσωπικό θα απαιτηθεί αλλά και πόσος χρόνος για την αποπεράτωση του έργου και φυσικά την τελική κοστολόγηση του όλου project.

ανακαίνιση σπιτιού DynamicGroup

Προχωρώντας στα επόμενα βήματα, ένα από τα βασικά ερωτήματα που θα κληθούμε να απαντήσουμε είναι το που, σε ποια τοποθεσία βρίσκεται το οίκημα ή το κτίριο που θα αναδιαμορφωθεί. Είναι ξεκάθαρο πως αν ενδιαφερόμαστε για μια περιοχή που είναι πολύ μακριά από την πρωτεύουσα ίσως να μην καταφέρουμε να βρούμε την λύση που αναζητούμε καθώς οι μεγαλύτερες και πλέον έμπειρες κοινοπραξίες δραστηριοποιούνται κατά βάση εντός Αττικής ή καλύπτουν και κάποιους νομούς πέριξ αυτής. Μετά από αυτό το στάδιο, μια ακόμη πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι το πόσο μεγάλο είναι το σπίτι, το διαμέρισμα, η πολυκατοικία, το γραφείο ή οτιδήποτε χρήζει επισκευών και εργασιών. Πιο συγκεκριμένα, θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε το συνολικό εμβαδόν, τα συνολικά τετραγωνικά μέτρα ακόμη κι αν πρόκειται για ένα δωμάτιο. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο και γρήγορο να λάβουμε μια έγκυρη και έγκαιρη προσφορά, ένα πακέτο ανακαίνισης δηλαδή. Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι τα σπίτια χωρίζονται συνήθως σε αυτά που είναι μέχρι 45τ.μ. και σε αυτά που είναι άνω των 130τ.μ. αλλά πάντα υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δύο ή τρεις ενδιάμεσες κατηγορίες.

Αφού ενημερώσουμε τους αρμόδιους και για την έκταση που καταλαμβάνει το προς ανακαίνιση τμήμα, μετά έπεται κάτι κομβικό το οποίο εννοείται πως οφείλουμε να έχουμε σκεφτεί από πριν. Ο λόγος φυσικά γίνεται για τις επιμέρους εργασίες που θα θέλαμε να πραγματοποιηθούν. Αυτές μπορεί να είναι από πολύ λίγες έως και μερικές δεκάδες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως μπορεί να χρειαστούμε καινούρια αλουμίνια, νέα χωρίσματα με γυψοσανίδες, υδραυλικές εργασίες σε μπάνιο και κουζίνα, εγκατάσταση σωληνώσεων για ψύξη και θέρμανση, ηλεκτρολογικές εργασίες, διάφορα βαψίματα, διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου και πολλά άλλα.

Σε αυτές τις λίγες γραμμές δεν ήταν δυνατόν να «στριμωχτούν» όλα τα βήματα και οι διεργασίες που απαιτούνται προτού τα συνεργεία ξεκινήσουν να εργάζονται. Για αυτό το λόγο θα ακολουθήσει και δεύτερο σχετικό κείμενο με το οποίο θα ολοκληρώσουμε τις σκέψεις μας αυτές. Ελπίζουμε να σας φανούν αρκετά χρήσιμες. Τέλος, να πούμε σε αυτό το σημείο πως η ανακαίνιση σπιτιού όπως και η ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι πολύ σημαντικά projects που θα αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο μιας και ο χώρος στον οποίο θα ζούμε θα έχει γίνει πιο ασφαλής, πιο μοντέρνος και φυσικά πιο καλαίσθητος αλλά και πρακτικός.