Συμπαραστέκεται στην Λέσβο και στους κατοίκους της ο Σύλλογος Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά


Ψήφισμα Συμπαράστασης για το νησί μας την Λέσβο

Ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά κ. Γιάννης Ρήγας θα ήθελε να σας πληροφορήσει ότι έχει συνταχθεί Ψήφισμα Συμπαράστασης για το νησί μας την Λέσβο.

Προς: 
Τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη 
Τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Ευστράτιο Κύτελη 
Τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρο 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΗΠΑ & ΚΑΝΑΔΑ FEDERATION OF THE LESVOS ISLAND SOCIETIES OF USA & CANADA ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά καταδικάζει τις φωτιές, που αυτές τις ημέρες, καταβροχθίζουν τα δάση, τον φυτικό πλούτο και τα σπίτια των ανθρώπων που μένουν στην Πατρίδα μας την Ελλάδα. Αυτές οι φωτιές έχουν αρχίσει από άτομα που δεν πιστεύουν στην δημοκρατία και στην λογική.

Τα Αδέρφια μας στην Λέσβο, Χίο, Σάμο είχαν δώσει την αγάπη και την ψυχή τους σε όσους ζήτησαν βοήθεια. Τώρα όμως τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Λέσβος, Χίος, Σάμος αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα:

-Με το Προσφυγικό Πρόβλημα,

-Με το Μεταναστευτικό Πρόβλημα,

-Με το Λαθρο-Μεταναστευτικό Πρόβλημα,

-Με το Πρόβλημα Εισβολής αγνώστου προελεύσεως ατόμων.

Τώρα τις τελευταίες ημέρες το νησί μας η Λέσβος έχει μεταβληθεί σε μία κόλαση με πολυμέτωπες φωτιές, απειλές από τον κορονοϊό, και εξεγέρσεις από άτομα που ήρθαν απροσκάλεστοι και μερικοί από αυτούς δεν σέβονται την φιλοξενία και το περιβάλλον.

Τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και καμιά Κυβέρνηση του Κόσμου δεν θέλησαν να βρούν μια λύση για να προστατεύσουν την Δημοκρατία, το Διεθνές Δίκαιο, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και το Δικαίωμα της Ιδιοκτησίας στούς νόμιμους κατοίκους της μαρτυρικής Μόριας.

Γιατί οι κάτοικοι της Μόριας, της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου και των άλλων νησιών θα πρέπει να δεχτούν την αρπαγή των κτημάτων τους, για να ευεργετηθούν ξένοι άνθρωποι, που ήρθαν ξαφνικά και παράνομα με τις δουλεμπορικές Βάρκες της Ντροπής σε μία οικονομικά κατεστραμένη χώρα;

 Γιατί τα Ηνωμένα Έθνη και η Διεθνής Κοινότητα δεν ιδρύουν Προσφυγικά Κέντρα μέσα στις χώρες που έχουν προβλήματα και να προσφέρουν τροφή και ασφάλεια σε όσους έχουν ανάγκη; Στα Αδέρφια μας στην Μόρια και σε όλους τους Ανθρώπους του Κόσμου θέλουμε να τους πούμε ότι η Ομοσπονδία μας συμπαρίστατε στο Δικαίωμα σας να ζείτε στον τόπο που γεννηθήκατε με ειρήνη και ασφάλεια χώρις κανένας να σας παίρνει την προγονική γή, και χωρίς να σας παρενοχλούν με διατάγματα που αναφέρονται σε μίσθωση γεωτεμαχείων και απαλλοτριώσεις. Μετά τον Γολγοθά έρχετε η Λύτρωση και η Λύτρωση είναι να γίνουν σεβαστά αυτά που ζητούν οι κάτοικοι της Μόριας και της Λέσβου, καθώς και αυτά που υποστηρίζουν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και οι Δήμαρχοι της Λέσβου. Σε απλή διατύπωση: Όλοι όσοι είναι Πρόσφυγες ή Μετανάστες ή οτιδήποτε άλλο να φύγουν από την Μόρια και την Λέσβο και να πάνε:

1- Σε όποια χώρα έχει την πρόθεση και την οικονομική δυνατότητα να τους δεχθεί σαν Νομοταγείς Μετανάστες.

2- Σε δεύτερο στάδιο ο ΟΗΕ και η Διεθνής Κοινότητα να φροντίσουν, οι υπόλοιποι, με τα κατάλληλα οικονομικά κίνητρα, να πάνε στον τόπο της καταγωγής των, και να ζήσουν με ειρήνη, αξιοπρέπεια και την διεθνή οικονομική υποστήριξη.

3- Να δημιουργηθούν Κέντρα Προστασίας Προσφύγων στις εμπόλεμες χώρες από τον ΟΗΕ. Με Πίστη στόν Αγώνα γιά τά Δίκαια τής Πατρίδος,

Αναστάσιος Νικοδήμου Ιωάννης Ρήγας
Πρόεδρος Γραμματέας