Κλείνουν περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες τα μεσάνυχτα στην Λέσβο


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, αφού τόνισε πως βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και υπογράμμισε πως η προσήλωση στη μάσκα είναι το καλύτερο εργαλείο για τον έλεγχο της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ δεν ανακοίνωσε κρούσματα για την Λέσβο.

Νέα μέτρα εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για την Αττική και τις περιοχές όπου ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα (ανάμεσά τους και η ΠΕ Λέσβου)

   Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι από αύριο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ανοίγουν στις 5 το πρωί αντί στις 7 πμ, ενώ από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα δεν θα λειτουργεί κανένα κατάστημα λιανικής πώλησης, όπως περίπτερα, κάβες, ψιλικά. Εξαιρούνται φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων.

Τα νέα μέτρα είναι:

Στην Αττική και σε Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Μύκονο, Πέλλα, Ζάκυνθο, Μυτιλήνη αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής όπως περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 05:00 το πρωί. Το μέτρο θα ισχύει από αύριο, Σάββατο 26.09.2020 έως και τις 4 Οκτωβρίου. Εξαιρούνται τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία.

Επίσης από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, αναπροσαρμόζεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις «κόκκινες» περιοχές. Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα ανοίγουν στις 5 το πρωί αντί στις 7 πμ.

«Η εξάπλωση του νέου κορονοϊού και η πίεση στο σύστημα Υγείας, υποχρέωσε την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα, προκειμένου να εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα και ταυτόχρονα να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, τα οποία παρατηρούνται κυρίως από νεαρής ηλικίας άτομα, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, σε χώρους γύρω από περίπτερα και άλλα μαγαζιά που παρέχουν αλκοόλ», εξήγησε.

"Αν εφαρμοστούν τα συγκεκριμένα μέτρα, δεν χρειάζονται άλλα» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στις περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων και τις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση επιτρέπεται το take away, drive through και delivery για εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.