Ιδιωτικοί υπάλληλοι Λέσβου: ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΜΟΡΙΑ-ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΧΤΗ


ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
  
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΜΟΡΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΧΤΗ
ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, προσθέτει τη φωνή της στο πάνδημο αίτημα των εργαζομένων του νησιού μας να σταματήσει η Λέσβος συνολικά να είναι τόπος μαρτυρίου για πρόσφυγες-μετανάστες κι ο ντόπιος πληθυσμός της καταδικασμένος να φέρει το βάρος αυτής της πολιτικής.

 Η καταστροφή του κολαστηρίου της Μόριας, ήταν αποτέλεσμα της κατάπτυστης πολιτικής της ΕΕ, η οποία σε συνεργασία με τις τόσες κυβερνήσεις που περάσανε ως μεγαλύτερο «κατόρθωμα» δημιούργησε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία χρόνια μας ταλαιπωρεί και κανένας πλέον δεν αμφιβάλλει ότι ξεκάθαρα ωφελούνται οι αστικές τάξεις των χωρών της ΕΕ και της Τουρκίας.

Κανένας να μην υποκύψει στην πολιτική της κυβέρνησης και των εντεταλμένων της που εκβίαζε από την αρχή της πανδημίας με τη δημιουργία κλειστού κέντρου και 7 μήνες τώρα κανένα μέτρο δεν πήρε σε μια εγκληματική τακτική δημιουργίας τετελεσμένων στην πλάτη της ζωής και της υγείας του Λεσβιακού λαού. Ήδη από χτες, εκμεταλλεύεται την καταστροφή του ΚΥΤ για να τρομοκρατήσει, να πιέσει και να διασπάσει τους εργαζομένους του νησιού στη δημιουργία κλειστού κέντρου-στρατοπέδου συγκέντρωσης και στέλνει δυνάμεις ΜΑΤ για να επιβληθεί δια πυρός και σιδήρου. Να μην της περάσει!

Καλούμε όλους τους εργαζομένους του νησιού να διεκδικήσουν:

·         Μετακίνηση από την κυβέρνηση των προσφύγων και μεταναστών, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προς την ηπειρωτική χώρα, εξασφαλίζοντας χώρους με ανθρώπινες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για την προσωρινή φιλοξενία τους, έως ότου να τους δοθούν τα κατάλληλα έγραφα για να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους.
·         Μαζικά τεστ σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Περίθαλψη στα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα
·         Να βρεθεί άμεσα στέγη, με την αξιοποίηση διαμερισμάτων, κλειστών ξενοδοχείων και κτηρίων που ανήκουν στο Δημόσιο.
·         Να δοθεί προτεραιότητα στην οργανωμένη μετακίνηση των οικογενειών με παιδιά καθώς και των εκατοντάδων ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν δικαιολογείται καμιά καθυστέρηση.
·         Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, της Πρωτοβάθμιας Υγείας και του Βοστάνειου Νοσοκομείου με πρόσληψη προσωπικού.
·         Να στελεχωθεί η Υπηρεσία Ασύλου με το αναγκαίο προσωπικό, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, να διασφαλιστούν γρήγορες και σύμφωνες με τη Συνθήκη της Γενεύης διαδικασίες ασύλου για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.
·         Άμεση κάλυψη όλων των εργαζομένων στο μεταναστευτικό με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Καλούμε φορείς κι άτομα που θέλουν να συνδράμουν σ’ αυτήν την έκτακτη συνθήκη να φέρουν στα γραφεία της Ένωσης πάνες, μωρομάντηλα, ρούχα, εμφιαλωμένα νερά, μάσκες, αντισηπτικά σήμερα 10/9 & αύριο 11/9 κι ώρες 18:30-20:30

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ