Εργατικό Κέντρο Λέσβου «Να μην καταργηθεί το Τμήμα Επειγόντων περιστατικών στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης»


Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

   Θέλουμε να τονίσουμε  ότι, το Τμήμα Επειγόντων περιστατικών στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης είναι το μόνο θετικό μέτρο που πάρθηκε και η συμβολή του είχε και έχει ευεργετικές επιδράσεις στους εργαζόμενους και συνταξιούχους, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες. Η  λειτουργία του είναι σε 24ωρη βάση και αντιμετωπίζει δεκάδες έκτακτα περιστατικά, ελαφρύνοντας κατά πολύ και το τμήμα έκτακτων περιστατικών του Νοσοκομείου, παρόλο που η επάνδρωση του με ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό είναι η ελάχιστη.

  Πληροφορίες και δημοσιεύματα που κυκλοφορούν παράγοντες του χώρου της υγείας, θέλουν να κλείνει το τμήμα των έκτακτων περιστατικών του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης και το ιατρικό υγειονομικό προσωπικό να μεταφέρεται στο Νοσοκομείου Μυτιλήνης, γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη!!!!

 Η κατάσταση είναι δύσκολη, διότι τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν απότομα και εκφράζεται έντονη πλέον η ανησυχία του κόσμου και των υγειονομικών στο ότι πρέπει να αντιστραφεί η αρνητική πορεία και αυτό θα γίνει, μόνο αν παρθούν όλα τα δραστικά μέτρα που απαιτούνται, ΑΜΕΣΑ.

 Κατανοούμε ότι το Νοσοκομείο Μυτιλήνης χρειάζεται επάνδρωση, ιδίως τώρα με την πανδημία του κορονωϊού, με επιπλέον μόνιμο προσωπικό, αλλά άμεσα, ΤΩΡΑ, πριν είναι αργά, κάθε ολιγωρία είναι εγκληματική. Με πρόχειρα και σπασμωδικά μέτρα που παίρνουν οι ιθύνοντες της κυβέρνησης στα θέματα υγείας, αποσπώντας γιατρούς από τη μια δομή στην άλλη, δεν λύνονται τα προβλήματα υγείας του λαού.

  Πριν λίγους μόλις μήνες έβγαιναν όλοι, κυβερνητικοί παράγοντες, υπουργοί και στελέχη στον υγειονομικό τομέα εδώ στο νησί και μας έλεγαν ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και το νησί μας είναι θωρακισμένο, κάστρο το Νοσοκομείο. ΛΟΓΙΑ-ΛΟΓΙΑ-ΛΟΓΙΑ!!!!

  Που είναι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και εργαζομένων; Η πανδημία απέδειξε περίτρανα την γύμνια στο χώρο αυτό και ότι χωρίς γενναία επιχορήγηση στην υγεία και μόνιμες προσλήψεις, που πρέπει να γίνουν άμεσα, δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα αυτό.

  Κύριοι, φαίνεται ότι χάσατε τα αυγά και τα καλάθια. Πάρτε τώρα άμεσα μέτρα προστατεύοντας την υγεία του λαού και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες ηλικιωμένων ανθρώπων, οι οποίοι είναι έρμαια της επιδημίας, γιατί η  κατάσταση έχει εκτροχιασθεί  και δεν ξέρουμε που μπορεί να καταλήξει.

Τρανό παράδειγμα οι ουρές στις τράπεζες, όπου ο ένας πάνω στον άλλο ηλικιωμένοι άνθρωποι αγκομαχούν, ούτε αποστάσεις να τηρούνται, ούτε τίποτα. Πέρασε το καλοκαίρι και σε μερικούς μήνες έρχεται χειμώνας, τι θα γίνει; Και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες εκατοντάδες περιμένουν από τις πρώτες πρωϊνές ώρες να εξυπηρετηθούν. Στο νοσοκομείο και στα Κέντρο Υγείας παρέλαση ασθενών, μεγάλος συγχνωτισμός, στην Εφορία Μυτιλήνης κάθε πρωί, πάνω από 200 άτομα, το ένα πάνω στο άλλο περιμένουν, μεταξύ αυτών και δεκάδες αλλοδαποί.

   Η κατάσταση στο νησί μας απαιτεί να ληφθούν ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ:

 -Μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας στη Λέσβο και στήριξη του Δημόσιου συστήματος Υγείας, για την διασφάλιση της υγείας και της ζωής όλων των εργαζομένων και όλων των κατοίκων του νησιού μας.

 -Να γίνονται ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΤΕΣΤ στον κόσμο, με προτεραιότητα σε δομές υγείας, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, στην εστίαση, στο εμπόριο, στα Μέσα Μεταφοράς και χωρίς να μεσολαβεί μεγάλο διάστημα για την αποστολή  των δειγμάτων στην Αθήνα. Να προμηθευτεί ο κόσμος  ΔΩΡΕΑΝ τις μάσκες πολλών χρήσεων, καθώς και τα αντισηπτικά.

 -Να γίνει απολύμανση των δημόσιων χώρων, υπηρεσιών καθώς και στους χώρους όπου δουλεύουν εργαζόμενοι.

 -Να σταματήσει ο συγχρωτισμός πολιτών έξω από τις τράπεζες και τις δημόσιες υπηρεσίες, πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

-Η Κυβέρνηση να ενισχύσει το Νοσοκομείο και τις Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και μέσα για την προστασία της υγείας, τόσο των εργαζομένων στις δομές, όσο και των ασθενών και να ανοίξουν επιπλέον κλίνες ΜΕΘ.

  Να μην καταργηθεί σε καμία περίπτωση το τμήμα εκτάκτων περιστατικών του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, γιατί προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες.

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                              Η Γ.Γραμματέας

                         ΕΥΑΓΓ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ                  ΒΑΣ.ΑΝΤΩΝΑ