Βρέθηκαν 8 από τους 35 μετανάστες με κορονοϊό – 1.000 αιτούντες άσυλο θα μείνουν σε πλοίο (ΒΙΝΤΕΟ)


Με εντολή του πρωθυπουργού δυο υπουργοί και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ ενημέρωσαν για τα όσα θα γίνουν μετά την μεγάλη καταστροφή στην Μόρια.
Κυβερνητικό κλιμάκιο ενημέρωσε τους πολίτες για την κατάσταση στην Μόρια μετά την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά την δομή που φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην Λέσβο βρίσκονται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Χίλιοι ευάλωτοι αιτούντες άσυλο που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας θα φιλοξενηθούν σε πλοίο της Blue Star Ferries που αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης και σε δύο αρματαγωγά του πολεμικού ναυτικού που θα μεταβούν αύριο στο νησί, όπως ανακοινώθηκε.

Οι υπόλοιποι από τους περίπου 3.500 αιτούντες άσυλο που έμειναν χωρίς στέγη θα φιλοξενηθούν, όπως ανακοινώθηκε, σε σκηνές που στάλθηκαν από άλλα μέρη της χώρας και οι οποίες θα τοποθετηθούν σε χώρους του ΚΥΤ που δεν επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά και σε τρίτους χώρους που θα υποδειχθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Νότης Μηταράκης είπε ότι έχουν εντοπιστεί οι 8 από τους 35 πρόσφυγες που έχουν κορονοϊό. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μέχρι στιγμής ενώ ξεκαθάρισε ότι «φαινόμενα παραβατικότητας δεν θα μείνουν ατιμώρητα».

«Η Μόρια δεν μπορεί να συνεχίζει όπως την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Πρώτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών της Λέσβου και των αιτούντων άσυλο» ανέφερε.