2 νέα θετικά κρούσματα κορονοιου στο ΚΥΤ Μόριας... και έκτακτες μεταφορές ασθενών στην Αθήνα


Όπως ανάφερει το stonisi.gr άσχημα είναι τα νέα από τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιούν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ ελέγχοντας πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν γύρω από τη σκηνή του 40χρονου Σομαλού που νόσησε την Τετάρτη από τη νόσο του κορονοϊού στον καταυλισμό της Μόριας.

Κι ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται με στόχο τη συγκέντρωση συνολικά 2.000 δειγμάτων τα αποτελέσματα του ελέγχου των πρώτων 500 δειγμάτων έδωσαν δυο θετικούς στον κορονοϊό.

Στην Αθήνα από την Μυτιλήνη 2 ασθενείς

Σύμφωνα με το stonisi.gr δυο κρίσιμα περιστατικά - ασθενείς με κορονοϊό θα μεταφερθούν σε λίγο από τη Μυτιλήνη στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν από εξειδικευμένους πνευμονολόγους.

Δεδομένου του ότι τρεις από τις τέσσερις θέσεις ΜΕΘ που μπορούν να διατεθούν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό, είναι κατειλημμένες, και επειδή η κατάσταση των δυο ασθενών είναι κρίσιμη και πιθανά να χρειασθούν νοσηλεία σε ΜΕΘ, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή στην Αθήνα. Και οι δυο ασθενείς είναι σχετικά νέοι. 

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης εκτός από τους ασθενείς που είναι στη ΜΕΘ και τους δυο που μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, νοσηλεύονται 21 ασθενείς σε θαλάμους της μονάδας λοιμώξεων και των παθολογικών κλινικών που έχουν μετατραπεί σε μονάδα covid 19. Στο σύνολο τους προέρχονται από το κύμα της πανδημίας που εκδηλώθηκε μετά τη 12η Αυγούστου και έχει δώσει μέχρι τώρα 113 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πέντε από αυτά έχουν πεθάνει.

Στα καλά νέα είναι ότι την ίδια ώρα σήμερα εξιτήριο πήραν από το νοσοκομείο άλλοι δυο ασθενείς με  κορονοϊό.

Πηγή: www.stonisi.gr