Εκλογές στην Ομοσπονδία Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά- Προεδρος ο Αναστάσιος Νικοδήμου


Του Μιχάλη Χριστοδούλου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εκλογές διεξήχθησαν στην Ομοσπονδία Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά και το Διοικητικό Συμβούλιο για την περίοδο 2020-22 απαρτίζεται από τους εξείς: Πρόεδρος - Αναστάσιος Νικοδήμου, Αντιπρόεδρος - Γιώργος Μολυβιάτης, Γραμματέας - Ιωάννης Ρήγας, Ταμίας - Χρήστος Χατζηγεωργίου, Ταμίας 2ος - Γεώργιος Γιγής, Ταμίας 3ος - Μιχάλης Μπάνης, Διοικητικοί Σύμβουλοι: Αθανασοπούλου Νάνσυ, Γεωργατσέλη Ειρήνη, Γονιδέλλης Απόστολος, Κοντιβέης Στρατής, Ξενικάκη Μαρία, Σαραντίδης Θεόδωρος, Σερέτη Ειρήνη, Χριστοδούλου Μιχάλης.

Σαν πρώτη εκδήλωση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, επέλεξε να παρουσιάσει το βιβλίο του Δρ. Παναγιώτη Καλέλλη, που έχει τίτλο «Caring for the Soul - The Journey to a Healthier and Happier Life», και στα Ελληνικά μεταφράζεται «Φροντίζοντας για την Ψυχή - Η πορεία για μία ζώη γεμάτη υγεία και χαρά».

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος Αναστάσιος Νικοδήμου είπε: «Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα βιβλίο που έρχεται σαν μια φωτεινή ηλιαχτίδα να μας υπενθυμίσει ότι πρέπει να διατηρούμε καθαρό το σώμα μας από τα μικρόβια και την ψυχή μας καθαρή από κάθε διαπλοκή», και πρόσθεσε ότι: «Ο συγραφέας του βιβλίου, Δρ. Παναγιώτης Καλέλλης, κατάγεται από την Μόρια της Λέσβου. Έχει σπουδάσει ψυχολογία και για πολλά χρόνια είναι ψυχοθεραπευτής. Ο Δρ. Καλέλλης έχει γράψει περισσότερα από είκοσι πέντε βιβλία. Το 1999 ο Σύλλογος Μυτιληναίων Αμερικής έδωσε τιμητική πλακέτα στον Δρ. Καλέλλη για το βιβλίο «Ακόμη μία Άνοιξη» που αναφέρεται στην Αντίσταση του λαού της Λέσβου στα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Ο δεκαπεντάχρονος Τάκης (Παναγιώτης Καλέλλης) με τρόμο είδε να έρχονται οι γερμανοί κατακτητές στην Μυτιλήνη τον Μάϊο του 1941, και έζησε όλη την φρίκη της γερμανικής κατοχής, που κράτησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1944».


Ο συγγραφέας Δρ. Παναγιώτης Καλέλλης τόνισε ότι: «Μέσα στον καθένα μας υπάρχει μία οντότητα, αόρατη στα μάτια και στις πέντε αισθήσεις μας. Αυτή η οντότητα είναι γνωστή σαν πνεύμα ή ψυχή και καθορίζει τις δραστηριότητες μας και την ζώη μας. Καθώς το σώμα μας χρειάζεται την απαιτούμενη συντήρηση και η ψυχή μας χρειάζεται την πρέπουσα φροντίδα. Το βιβλίο σκοπό έχει να περιγράψει αυτή την πρέπουσα φροντιδα για τη ψυχή μας».

Ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Μολυβιάτης, από την Μυτιλήνη, όπου βρισκόταν για διακοπές, μεταβίβασε χαιρετισμούς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουντζούρη προς τους Απόδημους της Λέσβου που μένουν στις ΗΠΑ και Καναδά.

Στην συνέχεια ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Μπάνης είπε ότι: «η Ομοσπονδία Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά ιδρύθηκε το 1989 στην Νέα Υόρκη και είναι, επίσης, γνωστή με την ονομασία «Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά». Έχει πραγματοποιήσει τρία Συνέδρια, το 1992 στην Βοστώνη, το 1995 στην Μυτιλήνη, και το 1997 στον Καναδά. Συμμετείχε στην διοργάνωση του Εορτασμού της Εκατονταετηρίδος γιά τον Νικηφόρο Αγώνα του 1912, που έγινε στις 20 Μαρτίου 2012 στην Νέα Υόρκη. Επίσης συμμετείχε στην διοργάνωση για το Συλλαλητήριο Συμπαράστασης, που έγινε στις 8 Μαρτίου 2020 στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, για να εκφραστεί η συμπαράσταση των Ελλήνων της Διασποράς προς τους κατοίκους των Νήσων του Βορείου Αιγαίου».

Στο τέλος της εκδηλώσεως ο Πρόεδρος Αναστάσιος Νικοδήμου ευχήθηκε σε όλους Καλές Διακοπές στην Λέσβο που την έχει στολίσει ο Θεός με χίλιες ομορφιές, λαμπερό ήλιο, καταγάλανη θάλασσα και άριστη φιλοξενία.