Οι όμορφες… και άγνωστες παραλίες του Μανταμαδου Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Στον δρόμο για Μανταμάδο θα συναντήσετε αρκετές μικρές αλλά όμορφες παραλίες, ιδανικές για μια γρήγορη βουτιά ή για μια πολύωρη χαλάρωση στη σκιά των δέντρων.

Αρκετά πριν τον Μανταμάδο θα συναντήσετε τα χωριά Μυστεγνά και Νέες Κυδωνίες. Στις Νέες Κυδωνίες, από τη μια πλευρά (βόρεια του λιμανιού) και μπροστά στα καφενεία, η θάλασσα κρύβει στους επισκέπτες μια ευχάριστη έκπληξη, αβαθή ολοκάθαρα νερά με ψιλή άμμο.

Από την άλλη πλευρά του μικρού λιμανιού στα νότια, η μορφολογία του βυθού αλλάζει εντελώς. Χοντρά ολοκάθαρα βότσαλα με μοναδικά χρώματα.

Διαθέτει πολλά γραφικά ταβερνάκια που συμπληρώνουν τη μαγευτική εικόνα της περιοχής. Τα περισσότερα από αυτά είναι ανοιχτά μόνο τη θερινή περίοδο πάντα με πλούσιους μεζέδες και φρέσκα θαλασσινά. 


Στα Μυστεγνά θα βρείτε μία παραλία με πεντακάθαρα νερά που περιστοιχίζεται διακριτικά από όμορφες τουριστικές μονάδες και λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πλησιάζοντας στον Μανταμάδο, κοντά στο χωριό Κλειώ, βρίσκεται η παραλία Τσόνια. Είναι μια ωραία ακρογιαλιά με κρυστάλλινα νερά και κόκκινη άμμο σε έκταση 500 μ. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια με βάρκα προς τα εκεί από το ξενοδοχείο «Sea Horse Hotel». Χαρακτηριστικό της είναι τα δελφίνια που υπάρχουν στη γύρω περιοχή.

Πίσω από τον Άγιο Στέφανο στην περιοχή της Καλαφάτης, βρίσκεται μια όμορφη παραλία με βότσαλα. Και στην περιοχή της Χρυσής Αμμουδιάς θα βρείτε το «Golden Sand», μια όμορφη παραλία με άμμο περιτριγυρισμένη από τα μικρά νησιά Τοκμάκ.

Στη χερσόνησο Παλιός μπορείτε να απολαύσετε ένα ήσυχο μπανάκι ενώ στην παραλία της Πέδης, μια από τις διασημότερες παραλίες του νησιού για την ψιλή άμμο και τα ρηχά νερά της, θα βρείτε ταβέρνες και καφέ.