Περιοδεία της ΠτΔ στην Μυτιλήνη- Η επίσκεψη σε κάστρο, δημαρχείο και αγορά


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Κάστρο Μυτιλήνης, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παναγιώτη Τσακύρη.


Στο Κάστρο ξεναγήθηκε από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και ενημερώθηκε για τις ανασκαφές και τα έργα αναστήλωσης που εκτελούνται στο χώρο.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος περιηγήθηκε στο κέντρο της πόλης και απόλαυσε τον καφέ της στο παραδοσιακό καφενείο της Μυτιλήνης, «Πανελλήνιον», μαζί με τον Δήμαρχο.

Ακολούθησε η επίσκεψή της στο Παλαιό Δημαρχείο, όπου ο Δήμαρχος την ξενάγησε στους χώρους και την ενημέρωσε για την πλούσια συλλογή έργων τέχνης που κοσμούν το κτήριο. 

Η Πρόεδρος εξέφρασε τον θαυμασμό της για τα σπάνια έργα που φιλοξενούνται στο Δημαρχείο, συγχαίροντας τον Δήμαρχο για τη συλλογή.


Στην αίθουσα τελετών, η κα Σακελλαροπούλου και ο Δήμαρχος συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς και βουλευτές του νησιού. Αφού ο Δήμαρχος την καλωσόρισε επίσημα στο ακριτικό νησί μας και η Πρόεδρος απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι λόγω του μεταναστευτικού, αλλά και εξαιτίας της ιδιαίτερης κατάστασης που έχει επιφέρει η πανδημία.


Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κατά την αποχώρησή της, ευχαρίστησε την Πρόεδρο για την επίσκεψή της, προσφέροντάς της αναμνηστικά δώρα.