«Πόλεμος» στην Μορια- Σοβαρά επεισόδια κατοίκων της Μοριας με τα ΜΑΤ- Φωτιές ξανά στον ελαιώνα


Σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια έχουμε αυτήν την ώρα στην περιοχή γύρω από το ΚΥΤ της Μοριας.

Κάτοικοι της Μοριας από νωρίς συγκεντρώθηκαν στην διασταύρωση της Μοριας από Παναγιουδα αλλά και από Λαρσο με σκοπό να αποτρέψουν τα εγκαίνια της Δομής Υγείας έξω από το ΚΥΤ.

Οι άνδρες των ΜΑΤ εδώ και ώρα προσπαθούν να απωθήσουν τους κατοίκους από τον δρόμο και τα γύρω χωράφια χτυπώντας τους και πετώντας δακρυγόνα και αλλά χημικά..


Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των κατοίκων της Μοριας, ενώ στο σημείο σπεύδουν κάτοικοι και από αλλά μέρη της Λέσβου.

Νωρίτερα στην περιοχή όπου γίνεται η διαμαρτυρία των κατοίκων της Μοριας βρέθηκε και ο Χαράλαμπος Αθανασίου με σκοπο να τους ηρεμήσει. 

Ο κος Αθανασίου πρότεινε στους κατοίκους να βγει μια τριμελή επιτροπή ώστε να πραγματοποιηθει συνάντηση με την ΠτΔ λίγο πριν φύγει από το νησί μας, με σκοπό οι κάτοικοι να καταθέσουν τα αιτήματα τους αλλά οι διαμαρτυρομενοι ήταν ανένδοτοι λέγοντας πως δεν θέλουμε πλέον μόνο λόγια αλλά και πράξεις..

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες μας την δομή υγείας δεν θα την εγκαινιάσει τελικά η πρόεδρος της δημοκρατίας η οποία νωρίτερα το μεσημέρι είχε βρεθεί στην πτέρυγα ασυνόδευτων ανήλικων στην Μορια και ακολούθως περιόδευσε στην Μυτιλήνη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι γύρω από το ΚΥΤ της Μοριας έχουμε και φωτιές μέσα στο ελαιώνα σε τρία μάλιστα σημεία κυρίως απο τα δακρυγόνα που πετούν στα τυφλά οι άνδρες των ΜΑΤ.

Δείτε τα βίντεο που καταγράφει ο Στρατής Κοκκινελλης