Με αυξημένα μέτρα ασφάλειας ο εορτασμός του δεκαπενταύγουστου στην Αγιασο- Όλο το πρόγραμμα εορτασμού


Χιλιάδες κόσμου  συρρέουν κάθε χρόνο  τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγιά στην Αγιάσο να προσκυνήσουν τη χάρη της. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περί τις 50.000 προσκυνητών, από τους οποίους οι 7.000 με τα πόδια ανεβαίνουν 1-15 Αυγούστου στην ορεινή κωμόπολη της Λέσβου.

Την εποχή του κορονοϊού και των μέτρων που επιβάλλονται για την πρόληψη διασποράς του ιού  χρειάζεται διαφορετικός σχεδιασμός, ώστε  με προτεραιότητα την ασφάλεια των πιστών να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, ενόψει και της παρουσίας της προέδρου της Δημοκρατίας στον εορτασμό της Παναγιάς στην Αγιάσο.

Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αγιάσο  με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης,  εκπροσώπων του ιερού προσκυνήματος  και του περιφερειακού διευθυντή της αστυνομίας προκειμένου να δρομολογηθούν οι ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να μη σημειωθεί συνωστισμός στην τέλεση των ιερών ακολουθιών και των λοιπών θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο  Γιώργος Ξενέλλης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου Αγιάσου, “κανονικά θα ακολουθηθεί ο εορτασμός της Παναγιάς , τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δηλαδή μέσα στην εκκλησία της Παναγιάς δεν θα επιτρέπεται να βρίσκονται  πάνω από 100 προσκυνητές οι οποίοι θα φορούν μάσκα. Θα υπάρχει  ισχυρή παρουσία της αστυνομίας για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στην ουρά προς την εκκλησία. Δεν θα τοποθετηθούν πάγκοι μικροπωλητών αφού απαγορεύονται οι εμποροπανηγύρεις”.

Όλοι όσοι αποφασίσουν να ανέβουν στην Αγιάσο την ημέρα της Παναγιάς , είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που θα τους δίνονται από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ θα πρέπει να οπλιστούν και με υπομονή, καθώς η αναμονή αναμένεται να είναι μεγαλύτερη των προηγούμενων ετών για να μπορέσουν να τηρηθούν όσα προβλέπονται.
ΠΗΓΗ ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ