Προβλήματα στην υδροδότηση σε Κεραμι και Σκάλα Καλλονής- Βρέθηκε η βλάβη στο δίκτυο Κεραμίου


Είναι γνωστό το πρόβλημα υδροδότησης που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο δίκτυο Κεραμίου και Σκάλας Καλλονής που ταλαιπωρεί σε μία τόσο δύσκολη περίοδο τους δημότες.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, παρά το ότι δεν έχει την ευθύνη, ούτε τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης, οφείλει σε κάθε περίπτωση να ενημερώσει για το πώς έχει ακριβώς η κατάσταση
Το ζήτημα αντιμετωπίζεται από την υπεύθυνη για την υδροδότηση ΔΕΥΑΛ.

Αναλυτικότερα, παρά το ότι αντικαταστάθηκε το αντλητικό σύστημα με καινούργιο, η βλάβη παραμένει, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει διαρροή στο δίκτυο που δεν κατέστη ακόμα δυνατό από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΛ να επισημανθεί και να αποκατασταθεί, παρά τις καθημερινές προσπάθειες που γίνονται.  Πιο συγκεκριμένα βγήκαν στην επιφάνεια κακοτεχνίες του παρελθόντος και ενώ κατασκευάστηκε νέο δίκτυο, εντούτοις δεν καταργήθηκε το παλαιό, με αποτέλεσμα να λειτουργούν σήμερα και τα δύο παράλληλα και να μην μπορούν να απομονωθούν τα προβληματικά κομμάτια του αγωγού για να αποκατασταθεί οριστικά η βλάβη.

Ο Δήμος παρακολουθεί το θέμα, αναγνωρίζοντας απόλυτα το δίκαιο των διαμαρτυριών των κατοίκων των οικισμών, ζητώντας την κατανόησή τους μέχρι να αποκατασταθεί οριστικά η βλάβη από τη ΔΕΥΑΛ.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ανάρτησε το παρακάτω πριν από λίγα λεπτά: «Βρέθηκε - επιτέλους - η βλάβη στο δίκτυο του Κεραμίου, στους αγρούς . Ελπίζουμε να είναι μόνο αυτή για να σταματήσει η ταλαιπωρία των δημοτών μας. Όταν με το καλό τελειώσουμε, θα πούμε και αναλυτικά τι ακριβώς συμβαίνει.»