Στον Δήμαρχο Μυτιλήνης η ΟΝΝΕΔ Λέσβου


Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Λέσβου, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιούν, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 30/07/2020 το Δήμαρχο Στρατή Κύτελη στο παλιό Δημαρχείο.

Η θεματολογία της συνάντησης αφορούσε τα τελευταία κρούσματα COVID-19 και τις ανησυχίες όλων σε μία ενδεχόμενη έξαρση του ιού, καθώς ο Δήμαρχος είναι ιατρός.
Παράλληλα, μιλήσαμε για τις αλλαγές που προκύπτουν στην κυκλοφοριακή κίνηση λόγω έργων στην πόλη μας, για τα έργα υποδομής που προγραμματίζονται από την δημοτική αρχή ώστε να συμβάλλουν θετικά στην καθημερινότητα των πολιτών καθώς και την παραχώρηση οικοπέδου από τον Δήμο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ώστε να δημιουργηθεί ακόμη ένα κτήριο φοιτητικής εστίας για να στεγάζονται οι φοιτητές.

Επιπρόσθετα ,ο τουρισμός δεν θα μπορούσε να λείπει από την θεματολογία μας ειδικότερα φέτος που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που ζούμε, τα νούμερα των τουριστών κρίνονται χαμηλά.


 Τέλος, κομβικό αντικείμενο συζήτησης υπήρξε το μεταναστευτικό λόγω των χαμηλών ροών που καταγράφονται μετά την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, την αποσυμφόρηση του νησιού αλλά και το Πρόγραμμα Εθελοντικής Επιστροφής & Επανένταξης (AVRR) που από την Δευτέρα 27 Ιουλίου, ξεκίνησε η κατάθεση των αιτήσεων για την παροχή 2.000 ευρώ στο πλαίσιο της εθελοντικής επιστροφής 5.000 αιτούντων ασύλου από τα νησιά του Αιγαίου στις χώρες καταγωγής τους.
     
Ως Νομαρχιακή Επιτροπή, ενημερώσαμε τον Δήμαρχο Μυτιλήνης ότι είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε οπουδήποτε χρειάζεται, όπως ήδη κάναμε πριν λίγο καιρό στο εθελοντικό κάλεσμα της Αντιδημαρχίας εθελοντισμού, καθαρίζοντας την ακτή στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Ως νέοι που μένουμε στη Λέσβο , θέλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες και ως εκ τούτου δηλώνουμε παρόντες σε ότι χρειαστεί η Δημοτική Αρχή.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του νέου Δήμου Μυτιλήνης .

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Λέσβου.
Ο Πρόεδρος,
Στρατηγέλλης Γεώργιος.