Άσχημη Δευτέρα στην Λέσβο | ΕΟΔΥ: 3 νέα κρούσματα και ένας θάνατος- Θετικός στον Covid-19 και 15χρονος


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε 183 συνολικά νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τον  Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου του κορονοϊού στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από την Κυριακή το απόγευμα μέχρι σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου το απόγευμα, είναι τρία.

Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται με κορονοϊό σε απομονωμένους θαλάμους 23 άτομα ενώ δυο ακόμα διασωληνωμένοι  νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Συνολικά από τις 12 Αυγούστου που ξέσπασε αυτό το κύμα της πανδημίας στη Λέσβο σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έχουν διαπιστωθεί 100 κρούσματα.

-74χρονη νεκρή με κορονοιο στην Μυτιλήνη

Μια γυναίκα νεφροπαθείς 74 ετών άφησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου, την τελευταία της πνοή στο Βοστάνειο, έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Η γυναίκα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από τις 18 Αυγούστου και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Δεν ήταν διασωληνωμένη, νοσηλευόταν στη Μονάδα Λοιμώξεων όμως η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία τις τελευταίες ώρες.

-15χρονος έφηβος θετικός στον κορονοϊό

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ένας 15χρονος από τη Μυτιλήνη με ελαφρά συμπτώματα ο οποίος ιχνηλατείται κυρίως για να διαπιστωθεί εάν μετέδωσε τον ιό στο οικογενειακό του περιβάλλον. Ο νεαρός ήταν στις επαφές θετικού κρούσματος από το χώρο του αθλητισμού όπου είχαμε θετικά κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης από την Αστυνομία ιχνηλατείται και μια 5μελης οικογένεια από τη Μυτιλήνη τα μέλη της οποίας είχαν προκύψει θετικά τις προηγούμενες ημέρες (σσ. ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ) και τώρα ερευνάται αν είχαν επαφές και με άλλα άτομα εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Νέο κρούσμα για σήμερα μέχρι στιγμής είναι μια 84χρονη από περιοχή της Μυτιλήνης η οποία έχει δώσει και άλλα θετικά κρούσματα.

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται σήμερα από το πρωί κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έχει ξεκινήσει ιχνηλατήσεις. Το πρωί βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης ενώ θα συνεχίσει ελέγχους και σε άλλους χώρους υγείας.

Πηγή Τα Νέα της Λέσβου