2ος θάνατος μέσα σε μια μέρα στην Λέσβο- Απεβίωσε 80χρονος με κορονοϊό


Μια 74χρονη γυναίκα και ένας 80χρονος άνδρας που είχαν προσβληθεί από κορoνοϊό και νοσηλεύονταν εδώ και δυο εβδομάδες στο Νοσοκομείο, κατέληξαν σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούσου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Πέντε συνολικά άνθρωποι που νόσησαν από κορονοϊο κατέληξαν στη Λέσβο  από την αρχή της πανδημίας. Nα θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα κατέληξε μια 64χρονη γυναίκα χωρίς γνωστά υποκείμενα νοσήματα, ενώ είχαν προηγηθεί μια γυναίκα από την Αγία Παρασκευή και ένας άνδρας από την Καλλονή.

Στο Βοστάνειο νοσοκομείο νοσηλεύονται 24 πλέον ασθενείς με κορονοϊό από τους οποίους οι δύο διασωληνωμένοι ενώ ως ιατρείο covid χρησιμοποιείται πλέον και η Β΄ Παθολογική κλινική.

Εν τω μεταξύ ένα θετικό κρούσμα εντοπίστηκε από τα 89 δείγματα που ελήφθησαν στο Κ.Υ. Μυτιλήνης την Παρασκευή 28 Αυγούστου. Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας σε 103 τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων από τις 12 Αυγούστου, οπότε και παρατηρήθηκε η αύξηση των κρουσμάτων, μέχρι και σήμερα.

Στο μεταξύ έως 15 Σεπτεμβρίου αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία και θα πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα χειρουργεία, που θα κρίνει η επιτροπή των χειρουργών ότι επείγει να γίνει η επέμβαση.

Σήμερα το πρωί τριμελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε τη Λέσβο προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και εκτιμά ότι αν τα μέτρα υλοποιηθούν αυστηρά για τις επόμενες δύο εβδομάδες τότε θα επιτευχθεί ανάσχεση αύξησης των κρουσμάτων.
Τα μέτρα του ειδικού καθεστώτος που ανακοινώθηκαν το Σάββατο 29 Αυγούστου ισχύουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Πάνω από 600 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα στη Λέσβο, είτε πρόκειται για κρούσματα και τις οικογένειές τους, είτε για στενές επαφές που πρέπει και εκείνοι να τηρήσουν τον περιορισμό τους μέχρι να παρέλθει ο χρόνος δυνατότητας επώασης του ιού.

Επίσης έγινε γνωστό ότι μόνο τα περιστατικά με συμπτώματα πρέπει να προσέρχονται για το τεστ στο νοσοκομείο .

Πηγή ΕΡΤ Αιγαίου