Μεγάλη ή διασπορά του ιού- Ακόμα 2 νέα θετικά τεστ του κορονοιου



Μορφή χιονοστιβάδας φαίνεται πως παίρνουν τα κρούσματα του κορονοϊού στην περιοχή του Πλωμαρίου, καθώς μόλις τώρα έγιναν γνωστά άλλα δύο νέα κρούσματα τα οποία προέρχονται από την ιχνηλάτηση που έγινε εδώ και μία περίπου εβδομάδα στον συγγενικό και κοινωνικό κύκλο της οικογένειας που διατηρεί επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παιδιά υπαλλήλου της καφετέριας που είχε βρεθεί και αυτή θετική πριν λίγες ημέρες.

Πηγή Τα Νέα της Λέσβου

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρωί εστάλη ένα θετικό δείγμα ενός 80χρονου από την Πλαγιά Πλωμαρίου κα μαζί με αυτό τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιου είναι εννιά. Δείτε εδώ

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εφημερίδα Δημοκράτης:

Εντείνεται η ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου, μετά την εμφάνιση τριών ακόμη νέων κρουσμάτων στο χωριό όπου ζει μόνιμα η γυναίκα που είχε νοσήσει στις αρχές της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα από τα 18 δείγματα που είχαν ληφθεί κατά τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της γυναίκας, από άτομα της οικογένειάς της και συναδέλφους στην καφετέρια που εργαζόταν στο Πλωμάρι, διαπιστώθηκε ότι τα δύο ανήλικα παιδιά της ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

Το τρίτο κρούσμα αφορά έναν 80χρονο, που τις τελευταίες μέρες εμφάνισε έντονα συμπτώματα της ασθένειας και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για εξετάσεις και στη συνέχεια στο Βοστάνειο.

Η αστυνομία από το πρωί ανέλαβε τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του ηλικιωμένου, ενώ σε καραντίνα τέθηκαν οι στενοί συγγενείς του. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί αν ο 80χρονος τις τελευταίες ημέρες είχε έρθει σε επαφή με κάποιο από τα άτομα που έχουν νοσήσει στην περιοχή του Πλωμαρίου.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Φραντζέσκος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εξελίξεις σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος είναι διαρκώς σε εγρήγορση ενώ συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και τα στελέχη του ΕΟΔΥ.

«Ειδικά για την περίπτωση του ηλικιωμένου άνδρα, ενημερώθηκαν άμεσα οι αρχές, προκειμένου να γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών του συμπολίτη μας για να ληφθούν δείγματα από τους οικείους του. Ήδη, ελήφθησαν δείγματα από άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος και σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μυτιλήνης, από το πρωί πραγματοποιεί απολυμάνσεις στην περιοχή του Πλωμαρίου. Για πολλοστή φορά απολυμάνθηκε το Κέντρο Υγείας της περιοχής, ενώ έγινε απολύμανση για προληπτικούς λόγους και στο χώρο που εργάζεται η κόρη του 80χρονου συμπολίτη μας».

Ψυχραιμία και υπευθυνότητα συνιστά για πολλοστή φορά ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης που σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ειδικά όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ας διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας και καλό θα ήταν οι συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να περιορίσουν στο μέτρο του δυνατού τις μετακινήσεις τους και το συγχρωτισμό σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Ο πανικός και η τρομολαγνεία δεν ωφελεί κανέναν σε αυτή τη φάση».