Άποψη: «Ο «κορόιδο "ιος"» δεν υπάρχει στην Λέσβο…» (PICS)


Γράφει ο Στεφάνου Γεώργιος (Δημοσιογράφος, Δ/ντης LesvosPost.com και επικεφαλής της LesvosPost Media Group) για την προσωπική του στήλη: «Blog Stefanou George»

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνονται η ανησυχία στην κυβέρνηση κι ο προβληματισμός εντείνονται με τα ολοένα και περισσότερα φαινόμενα συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων σε εκδηλώσεις και οχι μονο.

Απίστευτο μίσος και μένος έχουμε προς τα τοπικά ΜΜΕ και την επιστημονική κοινότητα μετά την ανακοίνωση των 4 κρουσμάτων κορονοιου στο νησί μας και συγκεκριμένα στο Πλωμαρι.

Δυστυχώς εδώ στην Λέσβο από την λήξη του lock down κάνουμε σαν να μην υπήρξε ποτέ ο COVID-19, λιγοστοί πλέον τηρούν τα μέτρα προστασίας, λιγοστοί επιχειρηματίες, πολίτες, υπάλληλοι κτλ.

Οι αρχές φυσικά λογο γνωριμιών και της μικρής κοινωνίας αποφεύγουν συστηματικά τα πρόστιμα η τις συστάσεις..

Μια μάτια στα σχόλια κάτω από διάφορα POST των ΜΜΕ του νησιού μας, καταλαβαίνεις ότι στην Λέσβο δεν υπάρχει ιος παρά μόνο «κοροιδο ιός..» . Εμείς τα ΜΜΕ, φταίμε λένε οι πολίτες που τα παίρνουμε για να τρομοκρατούμε τον κόσμο..



Αν όμως ο ιός φτάσει στην πόρτα σας τότε θα υπάρχει κορονοιος και όχι κορόιδο ιος…

Μια βόλτα στις ΜΕΘ του εξωτερικού κυρίως θα σας πείσει… Μια βόλτα στις μονάδες COVID-19 θα σας πείσει..

Δυστυχώς η κυβέρνηση λογο πιέσεων αλλά και για την οικονομία χαλάρωσε πολύ γρήγορα τα μέτρα, μέσα σε μια εβδομάδα άνοιξε τα πάντα, σύνορα, εστίαση κτλ, γι αυτό και υπάρχει πλέον μεγάλη διασπορά του ιου στην κοινότητα και κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως είναι η Αθήνα κα.

Πλέον δεν ξέρουμε ποιος έχει τον ιό και όχι, ακόμα και αυτοί που έχουν τον ιό με συμπτώματα δύσκολα πάνε για εξετάσεις στα νοσοκομείο φοβούμενοι ότι θα στιγματιστούν, αλλά συνεχίζοντας κανονικά την ζωή τους, βάζουν σε κίνδυνο χιλιάδες ακόμα συμπολίτες μας.

Στην Λέσβο πλέον έχουμε 6 ενεργά κρούσματα κορονοιου μαζί με τον ηλικιωμένο που δυστυχώς απεβίωσε φτάνουμε στα 7, η ιχλητατηση των επαφών από τα κρούσματα της Καλλονής είχαν θετικά νέα καθώς όλοι όσοι ελέχθησαν ήταν αρνητικοί.

Ελέχθησαν όμως όλοι;;

Πως μπορείς να βρεις εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν επαφές με ένα κρούσμα;

Δύσκολο έως αδύνατο, άντε να ελεγχτούν οι στενοί συγγενείς και κάποιοι φίλοι, μέχρι εκεί, οι υπόλοιποι;;

Το ίδιο γίνεται τώρα και στο Πλωμαρι έχουμε φτάσει ήδη στα 4 κρούσματα ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχουμε και αλλά καθώς κάποια άτομα που είχαν στενές επαφές με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν εκδηλώσει μάλιστα και συμπτώματα ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ σήμερα το απόγευμα…

Σίγουρα ο κόσμος έχει αγανακτήσει, η οικονομία είναι στα τάρταρα, χιλιάδες συμπολίτες μας μετά το lock down ζουν με οικονομική στενότητα, πολλές επιχειρήσεις είναι στα πρόθυρα λουκέτου και γι΄αυτό φωνάζουν και με το δίκιο τους κάποιες φόρες..

Αν όμως αυξηθούν τα κρούσματα στην Λέσβο, και έχουμε και θανάτους αντέχουμε ακόμα ένα lock down?

Φυσικά και όχι με τίποτα.

Δεν είναι προτιμότερο να προσέχουμε τώρα ώστε τον χειμώνα που μακάρι να βγει το εμβόλιο, να επανέλθουμε στην κανονικότητα;;

Οι αρχές δεν φωνάζουν, δεν βάζουν μέτρα γιατί έτσι τους κάπνισε μια μέρα.

Σίγουρα κάποια μέτρα δεν είναι σωστά, είναι του ποδαριου που λέμε, όπως πχ ακυρώνεις τα πανηγύρια και αφήνεις ανοιχτές τις εκδηλώσεις, τις συναυλίες, τα μπαρ κτλ..

Γιατί εκεί δεν υπάρχει ιός;

Δεν θα υπάρξει μεγάλη διασπορά αν ένας θαμώνας συναυλίας, καταστήματος έχει τον ιο;

Προστατέψτε τους γονείς σας αν δεν θέλετε να προστατέψετε τον εαυτό σας, προστατέψτε τους ηλικιωμένους όσο και να λέτε ότι «σιγά μωρέ τι έγινε 70,80,90 ετών ήταν, ένας λιγότερος» γιατί δυστυχώς το είδαμε και αυτό το σχόλιο κάτω από ανάρτηση.

Μείνετε ασφαλείς, απομονώστε αυτούς που διασπείρουν ψευδές ειδήσεις ότι δεν υπάρχει ιός κτλ

Δείξε τους ότι υπάρχει ΙΟΣ και είναι σε έξαρση….

Τηρήστε τα μέτρα όσο μπορείτε, ώστε να μην έχουμε επιπλέον δύσκολα μέτρα

Παρακάτω κάποια σχόλια συμπολιτών μας μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων στο Πλωμαρι