Λαμπρά η πανήγυρη του Αγίου Προκοπίου και φέτος στο μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό του στο Ιππειος Λέσβου (PICS, VIDS)


Με πλήθος κόσμου και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε  και φέτος το πανηγύρι του Αγίου Προκοπίου στο Ίππειος Λέσβου στις 7 και 8 Ιουλίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιουλίου με τον πανηγυρικό Εσπερινό και συνεχίστηκαν με την περιφορά της Εικόνας του Αγίου Προκοπίου στα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού, συνοδεία μπάντας, πλήθους πιστών και ιερέων από όλη την Λέσβο, καθώς και καβαλάρηδων, ενώ την Τετάρτη 8 Ιουλίου το πρωί, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και έγινε η διανομή του παραδοσιακού φαγητού (κισκέτς).


Προσκυνητές από τα γύρω χωριά αλλά και την Μυτιλήνη, πήγαν και φέτος στο Ίππειος Λέσβου για να τιμήσουν το πανηγύρι του Αγ.Προκοπίου, να ψωνίσουν κάθε λογής προϊόντα από τους μικροπωλητές της εμποροπανήγυρης, αλλά και να γλεντήσουν στα καταστήματα που διέθεταν ζωντανή μουσική.


Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν πλήθος επωνύμων με τους δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κυτελη, περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να ξεχωρίζουν συνοδευόμενοι από αντιπεριφερειάρχες και αντιδημάρχους αλλά και τον πρόεδρο της Κοινότητας Ιππείου Προκόπη Καρταλη.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Ιππείου συμμετείχε και φέτος στην πραγματοποίηση του πανηγυριού με την παρασκευή και διανομή του παραδοσιακού φαγητού, καθώς και στην περιφορά της εικόνας του Αγ.Προκοπίου

Φωτογραφίες, ΒΙΝΤΕΟ Κατερίνα Σπήλιου


Δημοσιεύτηκε από Κατερίνα Σπήλιου στις Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Δημοσιεύτηκε από Κατερίνα Σπήλιου στις Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020