Γατογωνιά | «“ Ο Τζιτζιφρίγκος, ο Μανωλάκης από τη Γαλλία και ο Σουλτάνος...”»..


Το νέο της ημέρας από τον ρεπόρτερ Τζιτζιφρίγκο | Του Ευστράτιου Δ. Κοκκινέλλη

- Τζιτζιφρίγκο, Τζιτζιφρίγκο που είσαι;

- Αφεντικό, αφεντικό, εδώ κάτω. Έφυγαν οι τουρκικές φρεγάτες; Να βγω; Να μιλήσω ή θα με ντύσουν στο χακί;

- Έλα ρε Τζιτζιφρίγκο έξω! Και επιστράτευση να έχουμε, θα γίνεις λιποτάκτης;

- Όχι αφεντικό, έχεις δίκιο! Ας συζητήσουμε στην αυλή, και που ξέρεις... Ίσως, αύριο τα λέμε σε κάνα παραθαλάσσιο φυλάκιο, με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

- Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση μικρέ μου Τζιτζιφρίγκο, μην αγχώνεσαι! Να περάσει κι αυτή η ημέρα, και θα συνεχίσουμε κανονικά τις ζωές μας. Μην ακούς τα σενάρια περί επιστράτευσης και παρουσίας στο πλησίον Αστυνομικό Τμήμα. Τα μηνύματα ο Σουλτάνος τα έχει λάβει! Έχουμε σοβαρή εξωτερική πολιτική, ο Μανωλάκης από την Αμιένη της Γαλλίας έμπρακτα δίπλα μας και ο Τζέφρι Πάιατ ή γνωστός κατά τους Τούρκους, ως Παγιατόπουλος, βρέθηκε χθες στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Νίκο Παναγιωτόπουλο, κάνοντας και τις απαραίτητες δηλώσεις.

- Μεγάλε, τώρα καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί ο Εθνάρχης, ο οποίος πριν 46 χρόνια(24/7/1974) αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη χώρα, τόνιζε με πάθος πως “ Η Ελλάς πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, πολιτιστικά ανήκει εις τη Δύση!”.

Για να έχεις κι εσύ άμεση επικοινωνία με τον γάτο Τζιτζιφρίγκο, και να του θίξεις το θέμα που θες προς συζήτηση, δεν έχεις παρά του να στείλεις μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, gatostzitziphrinkos@gmail.com .