Ευρεία σύσκεψη για το ΣΑΡΛΙΤΖΑ- Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το μνημείο ο στόχος της περιφέρειας


Το ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΑΣ  και η διάσωση του,  ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 23.07.2020 στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη, με προσκεκλημένο τον Καθηγήτη της Αρχιτεκτονικής Σχολής Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνου Μωραίτη.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη,  ο Εκτελεστικός  Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς, ο Ειδικός Τεχνικός Σύμβουλο της Περιφέρειας για θέματα τουρισμού Γιώργος Τζιάλλας,  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Εργασιών Ιαματικών Λουτρών και Σάρλιτζα Βασίλης Τσαγκάρης, ο  Ειδικός Σύμβουλος Ιγνάτης Χατζηχρήστος,ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Γιαννέλλης και υπηρεσιακοί παράγοντες. 


Της   σύσκεψης προηγήθηκε επίσκεψη στο Σάρλιτζα, παρουσία δημοτικών συμβούλων και εκπροσωπών της περιοχής.


  Στόχος της Περιφέρειας είναι η διοργάνωση ενός Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για το μνημείο αυτό ώστε πέραν της διάσωσης του  να συμβάλει και  στην   ανάπτυξη του Θερμαλισμού στο νησί. Ο Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση: «  Με χαρά φιλοξενήσαμε σήμερα τον καθηγητή κ. Μωραίτη προκειμένου να προχωρήσουμε σε έναν Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το ιστορικό Σάρλιτζα.

Επισκεφτήκαμε το χώρο προκειμένου ο κ. Μωραίτης να έχει μια εικόνα και στην συνέχεια συζητήσαμε σε ευρεία σύσκεψη λεπτομέρειες και πιθανές λύσεις για να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του Σάρλιτζα.

Η Περιφερειακή Αρχή έχει και την βούληση και την ικανότητα να το κάνει πράξη και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους».