Ανανεωμένες οι παραλίες της Δυτικής Λέσβου


Με τη συνδρομή εθελοντικών συλλόγων, μεμονωμένων δημοτών και με τη συνεργασία με τα κατά τόπους τοπικά συμβούλια και τους προέδρους τους, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα παρεμβάσεις στις παραλίες της Δυτικής Λέσβου.

Οι παρεμβάσεις αυτές -που έρχονται σε συνέχεια της εκτεταμένης που προηγήθηκε στη διαμόρφωση και καθαρισμό τους- αφορούν τώρα στην αποκατάσταση φθαρμένων υλικών, δαπέδων και προβληματικών υποδομών, αλλά και εγκατάσταση νέων, καθώς και εξοπλισμού όπως καμπίνες, ντουζιέρες και ενημερωτικούς πίνακες. Με την επιμέλεια της ιδίας της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ασανούλας Γιαννή – Κοκκινέλλη που έχει φυσική παρουσία κατά την εκτέλεση των εργασιών, εθελοντές φροντίζουν και για την αισθητική αναβάθμιση των χώρων που απολαμβάνουν οι λουόμενοι το καλοκαίρι, βάζοντας και μία καλλιτεχνική πινελιά. Επιμένοντας στην πέτρα και στο ξύλο, προκειμένου να εξαλειφθεί σταδιακά η παρουσία του πλαστικού στις ακτές μας.



Μέχρι σήμερα και σύμφωνα με το οργανόγραμμα της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής έχουν γίνει παρεμβάσεις στις παραλίες των Βατερών, της Νυφίδας, της Ερεσού, της Σκάλας Καλλονής, της Ανάξου, της Πέτρας, τους Μολύβου, της Εφταλούς και της Κάγιας, ενώ θα συνεχιστούν και σε εκείνες του Σιγρίου, στα Τσόνια, στο Μεντούσι και σε άλλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στην έγκαιρη προετοιμασία και προγραμματισμό του Δήμου Δυτικής Λέσβου, έχουν ήδη προσληφθεί και έχουν αναλάβει καθήκοντα και οι ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες των Βατερών και της Ερεσού. Με την κ. Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη να ευχαριστεί θερμά τους δημότες και τους συλλόγους που αγκάλιασαν το στοίχημα της δημοτικής αρχής να προχωρήσει και σε μικρές παρεμβάσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, συνδράμοντας με την εθελοντική τους εργασία. «Με σεβασμό στο περιβάλλον και με μεγάλη διάθεση να προχωρήσουμε και σε παρεμβάσεις που θα ομορφύνουν το καλοκαίρι μας στις πανέμορφες παραλίες μας, συνεχίζουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τον τόπο μας. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συνεργάζονται μαζί μας για μία υπόθεση που μας αφορά όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά.