Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Στρατή Αρωνη και ψήφισμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου


Απεβίωσε νωρίς σήμερα το πρωί μετά από μεγάλη και άνιση μάχη με την επάρατη νόσο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στενός συνεργάτης του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη Ευστράτιος Αρώνης..

Η είδηση του χαμού του προκάλεσε θλίψη στους κόλπους της περιφέρειας και όχι μόνο.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 18:00 στον Παλαιοκηπο της Γέρας

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Στρατή Αρωνη

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗ ΑΡΩΝΗ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ν.Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου με αφορμή τον πρόωρο χαμό του Στρατή Αρώνη δήλωσε τα εξής:

Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για τον θάνατο του Στρατή Αρώνη, ενός εξαίρετου επιστήμονα που διακρινόταν για την εργατικότητα και την προσφορά του στον συνάνθρωπο. Ο Στρατής με συνέπεια υπηρέτησε την δημοκρατική μας παράταξη. Ήταν υποδειγματική η υπευθυνότητα και η αποφασιστικότητα που επέδειξε τόσο ως Γενικός Διευθυντής στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας όσο και ως Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ακούραστος και πάντα ευγενικός δεν παρέλειπε να δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του τόπου μας αναζητώντας πάντοτε την καλύτερη δυνατή λύση. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.    

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το θλιβερό άγγελμα της απώλειας του Στρατή Αρώνη μας συγκλόνισε. Τόσα χρόνια μαζί ζυμωθήκαμε στον πολιτικό στίβο και αναπτύξαμε μια στέρεα φιλία. Ως πετυχημένος οικογενειάρχης αλλά και ως στέλεχος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, προσέφερε τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και το πάθος του στην πολιτική και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με τις παρεμβάσεις του στα κοινά αλλά και ως Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, συνέβαλε στην υπερίσχυση των αξιών του της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για μένα προσωπικά αλλά και για την τοπική κοινωνία η απώλεια του θα είναι δυσαναπλήρωτη. Στην οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΑΡΩΝΗ

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του Στρατή Αρώνη, που έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή.
«Από τα πιο εμβληματικά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλα αυτά τα χρόνια, με σημαντική πολιτική και κοινωνική δράση ο Στρατής Αρώνης μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν κομβικός από τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας. Η απώλειά του προκαλεί βαθύτατη θλίψη, ειδικά σε όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του ακόμα και από την τελευταία σημαντική θέση ευθύνης που ανέλαβε. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

         Η Διοικούσα Επιτροπή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  παραρτήματος   Αιγαίου  και ο πρόεδρος της Παναγιώτης Κατσαβέλλης εκφράζουν  τη βαθιά θλίψη τους  για τον αιφνίδιο θάνατο του συναδέλφου και πρώην  πρόεδρου του παραρτήματος Στρατή Αρώνη  καθώς και  τα θερμά τους  συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
    Ο Στρατής Αρώνης υπήρξε μέλος της οικογένειας των Γεωτεχνικών και του Επιμελητηρίου, με έντονη πολιτική και συνδικαλιστική παρουσία. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την πολύτιμη προσφορά του στη κτηνιατρική  επιστήμη και την συμμετοχή του στα κοινά. Οι γνώσεις του και οι αναζητήσεις του θα μας λείψουν.
Καλό ταξίδι!

                                                                                              Ο Προέδρος του ΓΕΩΤΕΕ
                                                                                                Παραρτήματος Αιγαίου
                                                                                             Κατσαβέλλης Παναγιώτης
                                                                                                          Γεωπόνος

Έγκριση έκδοσης ψηφίσματος για το θάνατο του εν ενεργεία Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Ευστρατίου Αρώνη.

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά από διαλογική συζήτηση η οποία περιλαμβάνεται στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά, αφού έλαβε υπόψη του όλα τα παραπάνω, το σχέδιο ψηφίσματος, τις σχετικές διατάξεις, καθώς και τις διατάξεις του Ν.3852/2010:

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ΟΜΟΦΩΝΑ

Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και να συμπαρασταθεί ολόψυχα στο πένθος της.
Να παραστεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην εξόδιο ακολουθία εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.
Να παραμείνουν κλειστές, από τη λήξη της συνεδρίασης και έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας τους, προς ένδειξη πένθους, όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Να κατατεθεί εις μνήμη του εκλιπόντος, υπέρ του Γηροκομείου Μυτιλήνης συμβολικό ποσό 200 €
Να δημοσιευθεί η παρούσα στον Τύπο.