"Ορφανά" τα 3 κρούσματα κορονοιου


Η πληροφορία ότι οι επισκέπτες από την βόρεια Ελλάδα που είχαν επαφές με τον 85χρονο στην Καλλονή βγήκαν αρνητικοί στον κορονοϊό προκαλεί νέα ανησυχία στις υγειονομικές αρχές του τόπου.

Ορφανά θεωρούνται πλέον τα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Καλλονή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επισκέπτες από περιοχή της Βόρειας Ελλάδας που είχαν επαφή με τον 85χρονο βγήκαν αρνητικοί στον covid-19.

Από την όλη περίπλοκη υπόθεση έχουμε και θετικά νέα καθώς τα μέχρι τώρα δείγματα πού έχουν ληφθεί από επαφές των νοσούντων έχουν βγει Αρνητικά ενώ η διαδικασία ιχνηλάτησης συνεχίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες από την βόρεια Ελλάδα διέμεναν σε ξενοδοχείο ενώ επισκέφτηκαν πολλά μοναστήρια του νησιού μας.

Από την άλλη ο γιός του 85χρονου εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία της Καλλονής και είχε καθημερινά πολλές επαφές με υπαλλήλους και πολίτες ενώ ο νεαρός εγγονός του 85χρονου εργάζεται σε επιχείρηση με γεωργικά είδη έχοντας καθημερινά επίσης πολλές συναλλαγές με πελάτες και εργαζόμενους της εν λόγω επιχείρησης.

Από την υπηρεσία και το κατάστημα αλλά και από το κέντρο υγείας Καλλονής τα πρώτα δείγματα υπαλλήλων ήταν αρνητικά ενώ αναμένονται κι άλλα το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LesvosPost ο ΕΟΔΥ εξετάζει το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να γίνουν μαζικά τεστ στο νησί της Λέσβου ώστε να διαπιστωθεί αν έχει ξεφύγει η νόσος πέρα από τα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Καλά νέα έρχονται και από το νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς η υγεία του 85χρονου έχει σταθεροποιηθεί.