Προστατευτικά κιγκλιδώματα στα νέα πεζοδρόμια στην Σουραδα (PICS)


Συνεχίζει τις χρηστικές παρεμβάσεις που έχουν στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της καθημερινότητας, ο Δήμος Μυτιλήνης

Συνεργεία του δήμου Μυτιλήνης μετα από την ολοκλήρωση κατασκευής των νέων πεζοδρομίων, πραγματοποιήθηκαν  - μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής - εργασίες τοποθέτησης προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στην Σουραδα εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη διέλευση πεζών και οχημάτων από τον πολυσύχναστο δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης και όχι μόνο.


Ο κος Πιτσιος σχολίασε σε κοινωνικό δίκτυο:

«Από χθες το πρωί, έχω δεχθεί κάποια τηλεφωνήματα ή μηνύματα (κυρίως από περιοίκους), για τα προστατευτικά κάγκελα που ξεκίνησαν να τοποθετούνται, στα νέα πεζοδρόμια της Σουράδας.

Όλοι μου εξέφρασαν την αντίθεσή τους, είτε γιατί είναι αντιαισθητικά, είτε γιατί είναι δυσλειτουργικά, λόγω της στενότητας των πεζοδρομίων. Τους απάντησα, ότι λογικά θα περιλαμβάνονται μέσα στη μελέτη και υποσχέθηκα, ότι θα κάνω επιτόπια αυτοψία.


Σήμερα το πρωί, που τα είδα και περπάτησα εκεί που τοποθετήθηκαν, δεν μπορώ να πω ότι είναι, ούτε άσχημα, ούτε αντιλειτουργικά. Επειδή βέβαια είναι τα πρώτα που μπήκαν, δεν έχω ακόμη ολοκληρωμένη άποψη. Από μια πρώτη εικόνα, λέω ότι ίσως θα έπρεπε να είναι, λίγο πιο αραιά. Και ίσως θα έπρεπε, εκεί που υπάρχει κολόνα φωτισμού, να μην τοποθετείται μπροστά και κάγκελο (είναι "too much").

Δεν ξέρω. Δεν είμαι σίγουρος. Θα ήθελα να δω και άλλες απόψεις, επί του θέματος !!!!»