Σοκαριστικό θέαμα: Χρήση ναρκωτικών μέρα μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της Χρυσομαλλούσας (PICS)

στιγμιότυπο απο βίντεο

Η κατάσταση σε διάφορες γειτονίες της Μυτιλήνης δείχνει να είναι ανεξέλεγκτη με το πάρε–δώσε και την χρήση των ναρκωτικών να μην έχει σταματημό.

Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα ήρθαν χθες το μεσημέρι κάτοικοι και περαστικοί σε κεντρικό δρόμο της Χρυσομαλλούσας.

Νεαρός χρήστης ναρκωτικών ουσιών αποφάσισε να πάρει τη δόση του μέσα στο δρόμο όπως μαρτυρά το βίντεο που ανέβασε επώνυμος χρήστης του facebook. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ στιγμιότυπα του βίντεο.

στιγμιότυπο απο βίντεο

Ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά κοιτούσαν έκπληκτοι τη θλιβερή εικόνα του εξαρτημένου νεαρού

Ο νεαρός αγνοώντας τα βλέμματα περαστικών και κατοίκων ετοίμαζε την δόση του έχοντας απλώσει τα απαραίτητα σύνεργα πάνω στο δρόμο

στιγμιότυπο απο βίντεο

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις την Τρίτη είχαν συλληφθεί 2 αλλοδαποί σε οικία στην Χρυσομαλλούσα για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε αν και ο συγκεκριμένος νεαρός είναι και αυτός αλλοδαπός.

Το εμπόριο ναρκωτικών στην Μυτιλήνη φαίνεται να είναι καλά δομημένο και λαμβάνει χώρα σε διάφορες γειτονίες της πόλης αλλά και στα κεντρικά πάρκα.

στιγμιότυπο απο βίντεο

Οι τομείς χωρίζονται σε «ζώνες ναρκωτικών» που ανήκουν σε διαφορετικές εγκληματικές ομάδες ακόμα και παράνομων μεταναστών, η κάθε μια με συγκεκριμένο είδος εμπορίας ναρκωτικών. 

Οι παράνομοι μετανάστες, κυρίως από την υποσαχάρια και την βόρεια Αφρική «προσλαμβάνονται» και ωθούνται στην παράνομη αγορά ναρκωτικών, συχνά ως έναν τρόπο για να εξοφλήσουν την αμοιβή της διακίνησης τους.

Ωστόσο, όσο η κοινωνική και οικονομική κρίση θα γιγαντώνεται τόσο θα γιγαντώνεται και το πρόβλημα των ναρκωτικών και απαιτούνται άμεσα νέες θεραπευτικές δομές που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς να απεμπλακούν από το «δαίμονά» τους.