Ικανοποίηση στο ΓΕΩΤΕΕ για την ίδρυση σχολής Γαλακτοκομίας στη Λέσβο


Με μεγάλη  χαρά η Διοικούσα Επιτροπή  του ΓΕΩΤΕΕ παραρτήματος Αιγαίου, πληροφορήθηκε ότι το πάγιο αίτημα μας για  δημιουργία σχολής Γαλακτοκομίας στη Λέσβο πήρε σάρκα και οστά.

Ο αγώνας της Διοικούσας Επιτροπής  του Επιμελητηρίου  δικαιώθηκε με την σημερινή απόφαση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού,  που ομόφωνα ενέκρινε την ίδρυση σχολής Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας στη Λέσβο.

Από  τον Ιούνιο του 2019 σε συνεργασία με την ΕΠΑΣ  Μυτιλήνης  η  Δ.Ε. του ΓΕΩΤΕΕ  έδωσε τον δικό της  αγώνα για την ίδρυση στον τόπο μας σχολής επαγγελματικής κατάρτισης  στον χώρο του πρωτογενούς  τομέα. Στόχος μας ήταν και είναι η αξιοποίηση και η ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων   γεωργίας και κτηνοτροφίας του Βορείου  Αιγαίου.
           
Στην προσπάθεια μας αυτή, βρήκαμε συμπαραστάτες και αρωγούς τόσο την Διεύθυνση της ΕΠΑΣ Μυτιλήνης όσο και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή του Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου τον οποίο θέλουμε να  ευχαριστήσουμε θερμά,  διότι  χωρίς την δική του παρέμβαση η ίδρυση της σχολής δεν θα είχε καταστεί δυνατή.