Σε Πλαγια και Τρυγωνα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης- Παρκινγκ στην Πλαγια υποσχέθηκε ο Σ. Κυτελης


Την, Παρασκευή 5 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, περιόδευσε στα χωριά Τρύγωνα και Πλαγιά, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Στρατή Τζιμή και Μιχάλη Φραντζέσκο, από τον Εντεταλμένο Δημήτρη Βαρβαγιάννη και από τον Προϊστάμενο Συγκοινωνιακών και Κτηριακών Έργων Ανδρέα Παπαχριστοφόρου.


Σκοπός της περιοδείας ήταν η επίβλεψη εκτελούμενων έργων και η αντιμετώπιση -επί τόπου- των όποιων προβλημάτων. Στον Τρύγωνα, πρώτο σταθμό της επίσκεψης του Δημάρχου, τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του χωριού, Παναγιώτης Ζαλούμης και ο Πρόεδρος του Πλωμαρίου, Γιάννης Ξανθούλης. 


Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους δασκάλους, οι οποίοι του έθεσαν διάφορα ζητήματα καλύτερης λειτουργίας του σχολείου, ενώ ο πρόεδρος του χωριού ζήτησε την βελτίωση του δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ.


Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος επιθεώρησε τις εργασίες που εκτελούνται στο παραδοσιακό κτήριο του σχολείου (έτος ανέγερσης το 1926), προκειμένου να δοθεί σε χρήση από τη μαθητιώσα νεολαία του χωριού. Ακολούθως, εξετάστηκαν τρέχοντα προβλήματα του Τρύγωνα, ενώ εκφράστηκε η ικανοποίηση από τον βαθμό καθαριότητας του χωριού.


Η περιοδεία συνεχίστηκε στην Πλαγιά, όπου τον Δήμαρχο Μυτιλήνης και το κλιμάκιο που τον συνόδευε, υποδέχθηκε στην πλατεία ο Πρόεδρος του χωριού, Παναγιώτης Τυρανής. Εκεί εξετάστηκαν τα θέματα που απασχολούν το χωριό, ενώ έγινε άμεσα δεκτό το αίτημα του Προέδρου της Πλαγιάς για την αγορά οικοπέδου στην περιοχή του ελαιοτριβείου και αξιοποίησης του ως χώρου πάρκινγκ. Θεωρείται ότι με την κίνηση αυτή θα λυθεί ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες. Η καθαριότητα του χωριού το οποίο προετοιμάζεται για το πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος, είναι δείγμα ότι οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής ήταν αποτελεσματικές.