Εκτεταμένες παρεμβάσεις από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου σε αγροτική οδοποιία, πάρκα και παραλίες ενόψει καλοκαιριού


Εκτεταμένες παρεμβάσεις πραγματοποιεί τον τελευταίο μήνα η Αντιδημαρχία Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου ενόψει καλοκαιριού. Με ευθύνη του αρμοδίου Αντιδημάρχου Ιορδάνη Ιορδάνου πραγματοποιήθηκαν κατά περίπτωση οι εξής παρεμβάσεις:

Για την Αυτεπιστασία

-Εργασίες αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας στην Αγία Παρασκευή, στην Ερεσό, στην Καλλονή (Κεράμι-Σκάλα Καλλονής-Δάφια)


-Καθαρισμός παραλιών με μηχανικά μέσα -και υποστηρικτικά της κεντρικής που έγινε σε όλες τις αμμώδεις παραλίες του νησιού- και συγκεκριμένα σε εκείνες του Σιγρίου (Πλαζ & Φανερωμένη), Μολύβου (Δελφίνια), «Κόνγκας», Κεραμιδαριάς, Εφταλούς, Τσιπούρι και Πέτρας


-Καθαρισμός πάρκινγκ Σκάλας Καλλονής

-Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, επισκευή αρδευτικών στην Ερεσό, στον Πολιχνίτο, στην Πέτρα, στην Καλλονή και στη Φίλια με μηχανικά μέσα.


Για την Πολιτική Προστασία

-Για τρεις ολόκληρες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού οδών στα δάση της περιοχής Παρακοίλων σε συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία. Αναλυτικότερα στις περιοχές Αγία Δοσιά, Αρμουτλούκ, Γούρνες, Καραγιάννη, Τριεθνές, Ελικοδρόμιο, Λιμοχώρι, Πυροφυλάκειο, Εριφιά.   


-Καθαρισμός πάρκων Σκάλας Καλλονής και Κεραμίου, οι κεντρικοί δρόμοι, παράδρομοι, οι ζώνες πυρασφάλειας και τα αλσύλλια της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής και των χωριών της. 

-Καθαρισμός και κατασκευή ζωνών πυρασφάλειας σε χώρους Δημοτικών Κτηρίων, μεταξύ αυτών και του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής και των Δικαστηρίων.


Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Αυτεπιστασίας Ιορδάνη Ιορδάνου οι παρεμβάσεις συνεχίζονται.