Ευχές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις


Ευχές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

-Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης  εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις . Εξετάσεις που γίνονται εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών λόγω covid  τόσο τους προηγούμενους μήνες όσο και τώρα.

Δύσκολες καταστάσεις που προκάλεσαν αντιξοότητα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων όσο και στην προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές . Στη ζωή μας θα υπάρχουν πάντα δυσκολίες στις οποίες θα πρέπει να τις ξεπερνάμε και να δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επίτευξη των στόχων μας .

Ηρεμία-αποφασιστικότητα, καλή ψυχολογία μαζί με την προετοιμασία που κάνατε τόσο καιρό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας .

Αγαπητοί γονείς, αφανείς υποστηρικτές των ονείρων των παιδιών οπλιστείτε με ηρεμία και για ακόμη μία φορά βοηθήστε τα παιδιά να πάνε με όσο λιγότερο άγχος και δώστε τους να καταλάβουν ότι αυτές οι εξετάσεις είναι η αρχή και όχι το τέλος των αγώνων τους και των ονείρων τους  .


-Μήνυμα του Δημάρχου Μυτιλήνης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές, καλή επιτυχία στη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων που ξεκινούν την Δευτέρα. Γνωρίζω ότι η προσπάθεια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι ψυχοφθόρα, τόσο για τους ίδιους τους μαθητές, όσο και για τις οικογένειες και τους καθηγητές τους. 

Η ζωή όμως δεν σταματά στα αποτελέσματα των εξετάσεων, ανεξάρτητα από τα ποια θα είναι αυτά.  Αυτή είναι η αρχή μιας νέας πορείας, γεμάτη από εμπειρίες και γνώση, αλλά και η αφετηρία για τους επόμενους στόχους σας, που θα σας καταξιώσουν σαν αυτόνομες προσωπικότητες.

 Καλό ξεκίνημα στη νέα προσπάθεια και πάντα επιτυχίες στη ζωή σας».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΡΙΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

Η εξεταστική δοκιμασία των Πανελληνίων που ξεκινά σύντομα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου αποτελεί μια τεράστια πρόκληση αφού συνδέεται με την πολυετή σχολική τους προσπάθεια, τις επαγγελματικές τους προοπτικές, αλλά, κυρίως, με τα όνειρά τους.

Η πρόσφατη δοκιμασία της πανδημίας και των επιπτώσεών της μας δίδαξε ότι η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας και ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Είδαμε ότι  απλά και καθημερινά πράγματα γίνονται σημαντικά όταν τα στερηθούμε. Όπως γνωρίζετε, οι επιδημιολογικές ενδείξεις είχαν ως αποτέλεσμα τη λήψη προληπτικών μέτρων αποφυγής διασποράς του ιού μέσα στα οποία εντάσσεται και η παύση λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για μεγάλο διάστημα. Μολονότι η προσωπική επαφή των μελών της σχολικής κοινότητας και η αμεσότητα που προσφέρει η σχολική αίθουσα δε μπορούν να υποκατασταθούν, έγινε από την πλευρά όλων των εμπλεκόμενων φορέων μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια, κάτω από απαιτητικές και πρωτόγνωρες συνθήκες, προκειμένου να κρατηθεί η επαφή των μαθητών με το σχολείο, με τα γνωστικά αντικείμενα αλλά και μεταξύ τους. Σε αυτήν τη μάχη, η συμμετοχή και η συνεισφορά των Διευθυντών, των εκπαιδευτικών, αλλά, κυρίως, των ίδιων των μαθητών και των οικογενειών τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο και κάτω από εξίσου ιδιάζουσες (για όλους μας) συνθήκες, οι μαθητές μας καλούνται να δώσουν τον προσωπικό τους αγώνα για μια θέση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Θα θέλαμε να συμβουλεύσουμε τους υποψηφίους μας να διεκδικήσουν τους στόχους τους, επιδεικνύοντας ψυχραιμία, οργάνωση και σωστή προετοιμασία, αποφεύγοντας τις υπερβολές. Κατανοούμε ότι η αβεβαιότητα που βίωσαν λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία COVID 19 μπορεί να τους έχουν επηρεάσει, προκαλώντας ψυχική κόπωση. Επιπλέον, το άγχος των εξετάσεων είναι μια απόλυτα αναμενόμενη κατάσταση δεδομένου του ότι ο κάθε υποψήφιος έχει επενδύσει συναισθηματικά σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Το μήνυμά μας προς τους μαθητές μας είναι -πέρα από την «καλή επιτυχία» που τους ευχόμαστε ολόψυχα, να μην πάψουν στιγμή να ονειρεύονται και να πασχίζουν για τον παρόν και το μέλλον τους. Τη σημαντικότερη μάχη την έχουμε ήδη κερδίσει κι αυτή είναι να είμαστε όλοι καλά και μαζί. Στα δικά μας μάτια όλα τα παιδιά μας είναι ήδη νικητές αφού επέδειξαν σοβαρότητα, ωριμότητα και ψυχραιμία στη δοκιμασία αυτή. Θα είμαστε όλοι στο πλευρό τους για να στηρίξουμε και αυτήν τη χρονιά την προσπάθειά τους και να τα καμαρώσουμε για όποιο αποτέλεσμα φέρουν. Ευχόμαστε να είναι το επιθυμητό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Κλείνοντας, θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους στις εξετάσεις, τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, το διοικητικό προσωπικό, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς μας που συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων και συνδράμουν στη διατήρηση του αδιάβλητου των εξετάσεων σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Καλή δύναμη σε όλους!

                                                                                                                            Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ
                                                                                                           Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
                        ΜΑΡΙΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ