Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου- Σχέδιο συνεργασίας για την ψηφιοποίηση του αρχείου του Δήμου


Συνάντηση με την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Στρατής Ζαφείρης.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Αντιπρυτάνισσα Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγήτρια Έλενα Θεοδωροπούλου.

Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της πρότερης προγραμματικής συμφωνίας Δήμου Δυτικής Λέσβου και Πανεπιστημίου Αιγαίου που αποσκοπεί στην ανάπτυξη συνεργιών και δράσεων που θα φέρουν το Ίδρυμα πιο κοντά στην «περιφέρεια» της Λέσβου.

Ειδικότερα Δήμος και Πανεπιστήμιο προωθούν μεταξύ τους σχέδιο συνεργασίας για την ψηφιοποίηση του πλούσιου αρχείου και των βιβλιοθηκών του Δήμου, μέσω της ενεργοποίησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, ενώ μέσω του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών και Περιβάλλοντος προωθείται η ανάπτυξη δράσεων γύρω από τον Κόλπο της Καλλονής.

Ας σημειωθεί εδώ πως σύμφωνα με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο, ο Δήμος προτίθεται μάλιστα να εκχωρήσει και υποδομές στο Πανεπιστήμιο για να φιλοξενηθούν δράσεις εκπαιδευτικού και ερευνητικού χαρακτήρα, ειδικά στον κόλπο της Καλλονής.

Στην πολύωρη συνάντηση που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε η συνεργασία που ξεκινά μεταξύ των δύο φορέων με τους καλύτερους οιωνούς, να επεκταθεί και σε άλλα θέματα όπως εκείνα της επιχειρηματικότητας. Μάλιστα σύμφωνα με την Πρυτάνισσα θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο στο επόμενο διάστημα, αυτή τη φορά στην έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.