Η επιστροφή του Σπύρου Γαληνού- «Η δημοτική αρχή Μυτιλήνης εκτέθηκε ανεπανόρθωτα»


«Σηκώνει το γάντι» ο πρώην δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός  και απαντά στον αντιδήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Τζιμή που προχτές το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή για κακές συμβάσεις έργων που οδηγούν  10 μήνες μετά στη διάλυσή τους. 

Να θυμίσουμε ότι τον Αύγουστο η πρώην δημοτική αρχή Γαληνού  συμβασιοποίησε το έργο «αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος Ακαδημίας» με 1,2 εκατ ευρώ και πριν από λίγες ημέρες η νυν δημοτική αρχή Μυτιλήνης διέλυσε τη σύμβαση καθώς όπως υποστήριξε ο κύριος Τζιμής η σύμβαση δε προέβλεπε εργασίες ταυτόχρονα με τη σχολική χρονιά και ο εργολάβος ζήτησε τη λήξη της και την αποζημίωσή του όπως προβλέπεται. Υποστήριξε ακόμα ότι το έργο δε χάθηκε και θα επαναδημοπρατηθεί με νέους όρους .

Απαντώντας ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Γαληνός σημειώνει :

Όσοι θεωρούν πως τα μυθεύματα της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης εξαντλούνται στη δέσμευσή της για επίλυση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος και το κλείσιμο των δομών φιλοξενίας Μόριας και καρά τεπέ, πλανώνται πλάνην οικτράν. Υπάρχουν κι άλλα.

Η απόδειξη έρχεται απ τις τελευταίες συνεντεύξεις του αντιδημάρχου κ. Τζιμή, που την μια κομπορρημονεί για τα έργα που ως διάδοχος  του δήμου Λέσβου, ο δήμος Μυτιλήνης θα εκτελέσει στην επικράτεια του δήμου Δυτικής  Λέσβου, χωρίς να αναφέρει κανένα πρόβλημα στα έργα που απαρίθμησε,  και την άλλη για έργα που οι συμβάσεις τους διαλύονται όχι με ευθύνη του ήδη επί 10 μήνες αντιδημάρχου του δήμου Μυτιλήνης, αλλά του προηγούμενου δήμου Λέσβου, που για όλα τα κακά ο τρισκατάρατος ευθύνεται!!!

Ένας περίπου χρόνος, δεν έφθασε στον δήμο Μυτιλήνης και τον αρμόδιο αντ/ρχο κ. Τζιμή για να βάλουν μπρος έργα δημοπρατημένα και συμβασιοποιημένα που τους παραδώσαμε, αλλά θα το κάνει τώρα που διαλύθηκαν οι συμβάσεις τους με κόστος μερικών χιλιάδων ευρώ για το ταμείο του δήμου της πόλης μας. Πολύ φοβάμαι πως ο κ. αντ/ρχος και συνολικά η δημοτική αρχή Μυτιλήνης εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και λυπάμαι να πω ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει επαναλαμβανόμενη έως το τέλος της θητείας τους, εάν τώρα δεν ληφθούν δραστικά διορθωτικά μέτρα, ώστε να σωθεί ότι σώζεται. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ΄΄οι άρχοντες ΄΄ πως η περίοδος που δοξάζονταν κρυπτόμενοι , μας τελείωσε. Τώρα βρίσκονται στο προσκήνιο κι οφείλουν ή να κάνουν πράξη όσα υποσχέθηκαν ή να δώσουν πειστικές απαντήσεις για όσα στο δρόμο άλλαξαν. Υπάρχει και η άλλη λύση βέβαια που ούτε καν την αναφέρω, γιατί χρειάζεται περίσσια λεβεντιά για να παραδεχθείς κι έμπρακτα να ζητήσεις συγνώμη για τα  “λάθη σου”.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ